Csúcskategóriás hajón versenyezhet a nyertes

3 órája

A Kékszalag után kisorsolták Szabolcs társát

Weöres Szabolcs, Fa Nándor reményteljes utódja az idei év végén elrajtoló Vendée Globe előtt még egy kihívást teljesít majd szeptemberben. Vasárnap azt is kisorsolták, hogy ezen az utolsó felkészülési versenyen ki lehet együtt vele a fedélzeten.

Tihanyi Tamás

Weöres Szabolcs szeptemberben még egy versenyen tesztelheti a magyar hajót a Vendée Globe előtt

Fotó: Szabi Ocean Race

A magyar versenyvitorlázó kevéssel a legendás balatoni kihívás előtt jelentette be, hogy ha valaki sikeresen teljesíti az idei, sorrendben 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat – amelynek mezőnye vasárnap haladt át a képzeletbeli célvonalon –, és jelentkezett a sorsolásra, esélyes arra, hogy ott legyen a franciaországi Lorient közeléből induló Défi Azimut Race-en. A lehetőség nem volt mindennapi, hiszen a szerencsés sportember a világ legjobbjaival találkozhat és versenyezhet majd együtt a New Europe fedélzetén, ráadásul még a kikötőbe való utazás költségeit is Weöres Szabolcs csapata állja. A sorsolást a Kékszalag díjkiosztóján rendezték meg, ahol kiderült: Almási Zsoltra mosolygott rá Fortuna istennő.  

„Gratulálunk Zsoltnak és kívánunk neki fantasztikus élményeket és sok sikert a versenyen! Elismerésünk minden versenyzőnek, akik végigmentek a Kékszalagon és köszönjük azoknak, akik részt vettek a nyereményjátékban. Ne feledjétek, hogy az igazi nyertesek mindazok, akik megélik a vitorlázás örömét és kihívásait”, üzente Weöres Szabolcs és csapata a sorsolást követően.

A szerencsés vitorlázónak biztosan felejthetetlen élményben lesz része a New Europe fedélzetén
Fotó: Szabi Ocean Race  

Szabolcs a közelmúltban már bebiztosította indulását a Vendée Globe-on, a New York Vendée viadalon begyűjtötte az ahhoz még szükséges tengeri mérföldeket. Egymást követően kilenc nagy versenyen bizonyította kitartását és felkészültségét a világ tengerein, a Défi Azimut Race már csak amolyan ráadás lesz. A kiváló hajós Fa Nándor nyomdokaiba lépve és mentoráltjaként második magyarként indul majd el a vitorlázás Everestjének is nevezett Vendée Globe-on, a legnehezebbnek számító sportversenyen, amelyen a résztvevőknek egyedül, külső segítség és kikötés nélkül kell körbe hajózniuk a bolygót. A tizedik Vendée Globe november 10-én rajtol Les Sables d’ Olonne-ból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában