Sumqayit után, Kecskemét előtt

2 órája

Két nap alatt készülnek fel a Kecskemét ellen

Péntek reggel 6:30-kor érkezett meg Azerbajdzsánból a Fehérvár FC-t szállító repülőgép Budapestre, vasárnap este pedig már Kecskeméten lép pályára a Vidi az NB I-ben.

Szupkai Gábor

Rohamléptekkel kell készülniük a hétvégére

Fotó: Fehér Gábor

A csütörtök esti, Sumqayit FK elleni Konferencia Liga-selejtezőn aratott győzelem után rögtön a bakui repülőtérre hajtott a Fehérvár FC csapata, ahonnan Budapest felé vették az irányt. A repülőgép magyar idő szerint 6:30-kor érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol már a csapatbusz várta a játékosokat és stábtagokat. Pihenésre túl sok idő nem lesz, inkább a regeneráción van a hangsúly, de a csütörtök esti győzelem a lelki pluszt mindenképpen garantálja. jainkat.

– Nagyon értékes győzelmet arattunk, főleg az előzmények ismeretében. Egy hosszú, 16 órás utazás után voltunk, így a helyszínen nem is tudtunk igazán felkészülni a mérkőzésre. Az első húsz percben ez látszott is a csapaton, nem voltunk elég frissek és koncentráltak. Az ellenfelünk jól felkészült a játékunkból, agresszíven kezdett, az első húsz percben ránk is erőltette az akaratát. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy már a kiállítás előtt átvettük a játék irányítását, a piros lap pedig megváltoztatta a meccs képét. Sok lehetőségünk volt, kétszer eltaláltuk a kapufát, akár több gólt is szerezhettünk volna, de a lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést. A párharc még nyitott, a Sumqayit veszélyes ellenfél, hazai pályán is oda kell rájuk figyelnünk. Szerencsére a visszavágón mi leszünk otthon és nem kell utaznunk. Számunkra ez egy nagyon jó eredmény, hazai pályán ki kell vívnunk a továbbjutást – értékelt Pető Tamás vezetőedző.

A Vidi-színekben első fejesgólját megszerző Tobias Christensen a kiállításról is ejtett pár szót.

– Azt gondolom, a piros lap, ami után viszonylag gyorsan sikerült egyenlítenünk is, fordulópontot jelentett a mérkőzésen. Nagyon hittünk benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, ez volt a legfontosabb számunkra. Soha nem könnyű egy idegenbeli, nemzetközi kupamérkőzés, így kemény meccset vártunk, az is volt. Boldogok vagyunk, hogy győzelemmel utazhatunk haza, ez jó eredmény számunkra a hazai visszavágó előtt. A hazai meccsen is támadó szellemben szeretnénk játszani, és ott is a győzelemre fogunk törekedni. Egygólos előnyünk van, így okosan kell játszanunk, de otthon, a szurkolóink előtt mindig a győzelem a célunk. Ha jól emlékszem, három-négy éve, még a Molde játékosaként fejeltem utoljára gólt. Nem a fejesgólokról vagyok híres, de most kaptam egy kiváló beadást Bedi Bencétől, és már "csak" a hálóba kellett fejelnem a labdát, ennek a gólnak is nagyon örülök – mondta a felkészülés alatt is többször eredményes középpályás.

Spandler Csaba érthető módon szintén örül a győzelemnek, ám már kicsit a következő, hétvégi feladatról is szót ejtett. 

– Már érkezés után megbeszéltük a fiúkkal, hogy ezt az utazási nehézséget zárjuk le, ne foglalkozzunk vele, és mindenki úgy ébredjen reggel, hogy keményen beleáll ebbe a mérkőzésbe. A hazai csapat szurkolói nagyon jó hangulatot teremtettek, jó volt ennyi néző előtt pályára lépni. De innen is szeretnénk megköszönni a saját szurkolóinknak, hogy ekkora utat megtettek értünk. Ami a mérkőzést illeti, jól mentünk bele a meccsbe, majd egy rögzített szituációból megkaptuk a gólt, de ez nem nyomta rá a bélyegét arra a 10-20 percre. A kiállítás után viszont okosan futballoztunk, és gyorsan kiegyenlítettünk, és ha kicsit jobban koncentrálunk, már az első félidő végén megszerezhettük volna a vezetést. Így viszont a második félidő elején ugrottunk nekik, ott 10-15 perc alatt benne volt a játékban, hogy 2-3 gólt is rúgunk. Végül egyet sikerült, és emiatt boldognak kell lennünk, hogy sikerült győzelemmel zárnunk idegenben, így reméljük jövő héten hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást. Már a meccs után beszéltük a srácokkal, hogy jó lenne otthon is ilyen hangulat, és biztosan lesz is, hiszen a szurkolóink már bebizonyították számtalanszor, hogy lehet rájuk számítani. Már most megkezdtük meccs után a regenerációt, reméljük gyorsan hazaérünk és ott folytathatjuk. Így lesz másfél napunk felkészülni a Kecskemét elleni bajnokira, ahol szintén győzelemmel szeretnénk kezdeni a bajnokságot.      

Valóban rövid pihenő jut a Vidi játékosainak, akik vasárnap már Kecskeméten lépnek pályára az OTP Bank Liga NB I 1. fordulójában. Tavaly a 3. fordulóban látogatott a Fehérvár lila-fehérekhez és 1-0-ra kikapott. A hazai meccsen 3-3-as döntetlen született, majd március közepén Tobias Christensen góljával nyerni tudott a Vidi Kecskeméten. Christiansen most is jó formában van, a góllövő cipője – és most már a feje – is működik, ez az eredmény most is jöhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában