Nem volt kérdés

2024.07.13. 22:17

Megszerezte idei első győzelmét az Enthroners

Prágában nem volt ellenszere a Koronázókra a Lions csapatának az European League of Football (ELF) szombati meccsén.

Szupkai Gábor

Jack Mangelre (labdával) ezúttal nem lehetett panasz

Fotó: Kricskovics Antal

Gyér felhőzettel, gyenge széllel és nagy reményekkel. Így indult csatába Prágában az Enthroners a Lions ellen. Az érmefeldobást a Fehérvár nyerte és az első támadás jogát választották. Milyen jól tették! Tóth Levente és Ráthonyi Kende a futásokat vállalta magára, az irányító Jack Mangel passzait pedig Tóth Nándor és a nem régen igazolt dán Oliver Tribler kapkodta le a levegőből. És persze Nathaniel Robitaille, aki 37 yardos elkapásával máris a hazaiak célterületén találta magát, Sarok Zsombor extrája is jó, még négy perc sem telt el és 0-7. A hazaiak első támadása viszont szép hosszúra sikeredett, mert ugyan a színésznévként jól csengő, ám irányítóként közel sem akkora talentum Anthony Perkins szórta a többnyire sikertelen passzokat. A drive során ugyan futással ő hozta össze a leghosszabb játékot 13 yarddal, de így is be kellett érnie a prágaiaknak egy 32 yardos mezőnygóllal, amit Marek Hrubon értékesített, 3-7. Mivel tisztán látszott már a korábbi meccseiken is, hogy a passz elleni védekezés nem a legerősebb pontja a Lionsnak, így Mangel továbbra is bátran hajigálta a labdát. Persze legyünk őszinték, eddig Mangel sem nyűgözött le minket a passzaival, de ezen a napon nem lehetett rá panasz. A következő Enthroners támadás során négy sikeres átadással 63 yardot gyűjtött, ebből a szintén mindössze második meccsén pályára lépő Leonardo Sophoclis 39-et vállalt, az akció vége Sarok 37 yardról értékesített mezőnygólja volt, 3-10.

A második negyedben villámgyorsan visszakerült a Fehérvárhoz a labda, ám egy újabb hazai pontszerzés után. A Prága mindössze hat játékból 35 yardot masírozott, és Hrubon 52 yardról újra a póznák közé lőtt, 6-10. A Koronázók sem sokat szórakoztak, Mangel három sikeres passzal 70 yardot hozott a konyhára, Sophoclis 11 yardot, míg Czirók Márton 14+45-öt kapott el, utóbbinak touchdown a vége, Sarok Zsombor is eredményes, 6-17. Ezután következett a mérkőzés első támadássorozata, ami nem végződött pontszerzéssel. Szerencsére ezt a „bravúrt” a Lions hajtotta végre. Az Enthroners viszont nem tette meg ezt a szívességet, és Mangel újra végigpasszolta a pályát, mindössze négy kísérletből 87 yardot gyűjtve. A legnagyobb játék egyben a touchdownt érő passz Robitaille kezei közé szállt, aki egyből plusz 57 yardot iratott ezzel a neve mellé, Sarok még mindig hibátlan, 6-24. A félidőig még 4:50 volt hátra, az ezalatt történteket fedje jótékony homály, mert túl sok értékelhető dolgot egyik csapat sem produkált.

A szünet után nagy rohamra indult a Lions, és sokáig jól is haladtak, már 11 yardra megközelítették a fehérvári célterületet, mikor Perkins kezéből kiütötték a fehérvári védők a labdát, amit Zilai János szedett össze. Sajnos ezzel a lehetőséggel nem sikerült élni, másfél perc után már újra jöhetett a Lions. Jött is, de az Enhroners védelem is beszállt a meccsbe, Bodnár Benedek és Jebrai Regan közösen, Zilai pedig egyedül döngölte földbe a prágai irányítót. Az Enthroners és Mangel jobban megbecsülte a labdát, Czirók különösen elemében volt, három elkapása is volt zsinórban, Tóth Nándor és Tribler is bőségesen hozzátett, és a negyedik negyedre áthúzódó támadás végül Tóth Levente 8 yardos futott touchdownjával zárult, Sarok képtelen volt hibázni, 6-31. Viszont Perkins nagyot hibázott, Malik Crenshaw interceptionje után jött a pick-six, azaz a touchdown és Sarok újabb extrája, 57 másodperc kellett mindehhez, 6-38. A folytatásban a Koronázók védelme szétcincálta Perkinst, Bodnár Benedek és Jebrai Regan is betakarta őt, újra jöhetett a Fehérvár. Akik ügyesen játszva az idővel, Ráthonyi Kende futásaival pörgették az órát és a yardokat, előbbiből több mint nyolc percet elkoptatva puntolták el végül a labdát. A Prága csupán egyetlen percig birtokolta azt, az Enthroners a legvégén Novakov Dávid futásaival lepörgette a maradék időt, bezsákolva ezzel idei első győzelmét.

Mangel ezen a napon szenzációsan játszott, 32 passzából 22 volt sikeres, 373 yard jött össze ezekből. Futásban Ráthonyi Kende 60 yardig jutott, az elkapók közül Robitaille 118 yardot és 2 TD-t, Czirók 91 yardot és 1 TD-t gyűjtött. Mestermunka.

Az Enthroners ezzel 1-6-al áll, és július 20-án a First Fielden a Milano Seamen ellen megpróbálkozhat a második győzelem megszerzésével is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában