Folyamatosan erősít a DKKA

2 órája

Újabb játékosokkal kötöttek szerződést a női kosarasok

A női amatőrbajnokság legutóbbi idényében ezüstérmes DKKA kosárcsapata ősztől a legmagasabb osztályban szerepel, a vezetők érthetően folyamatosan tárgyalnak, igyekeznek a legerősebb együttes pályára küldeni az új idényben, amely lényegesen nagyobb kihívásokat tartogat, mint a legutóbbi pontvadászat. A felkészülést augusztus 12-én kezdik a lányok.

Horog László

Papp Lilla (23-as mezben, a labdával) bízik a sikeres szezonban

Fotó: DKKA

A koronázóvárosi, női kosarasok a 2023-24-es döntőt hatalmas csatában elvesztették a soproniak második együttese, a Sportdarázs-SMAFC ellen, de az ezüst is bőven elég volt, hogy az új idényben a legjobbak között szerepeljenek. A kihívás óriási, lévén a két éve Európa trónját elfoglaló, Euroliga-győztes Sopron Basket mellett a nemzetközi szintéren érdekelt, rendre jól teljesítő Győr, a DVTK és a Szekszárd is komoly játékerőt képvisel az új idényben is.

A fehérváriak nemrég jelentették be az első légióst, az amerikai Marisa Makenna mezőnyposzton szerepel Fehérváron. A 23 éves, 180 cm magas hátvéd tavasszal végzett a The Pennsylvania State University-n, és a DKKA lesz első európai állomása. Utolsó évében 31 mérkőzésen lépett pályára az NCAA1-ben, és 13,4 pontot, valamint 2,6 gólpasszt átlagolt. Novemberben, a Kansas elleni mérkőzésen volt a legeredményesebb, 34 pontot gyűjtött. Érkezett Hegedűs Janka, a rutinos magasember is, az 1994-es születésű, 186 cm magas kosaras a 2011-12-es idényben mutatkozott be a legmagasabb osztályban, ahol a Vasas, az MTK, a PEAC, a Csata, a TFSE-MTK, majd a Győr együtteseinél is szerepelt, közte pedig a Florida International University-n szerzett diplomát, illetve játszott az egyetemi csapatban, valamint légióskodott Franciaországban is. Pécsett és a Csatánál az Európa Kupa, Győrben pedig az Euroliga atmoszféráját ismerte meg, továbbá szerepelt a 3x3-as és az Universiade válogatottban is.

Természetesen nem csak érkezők vannak, hanem maradók is, ugyanis a tavalyi idényben fontos szerepet betöltő, korosztályos válogatott Dávid Mia, Papp Lilla, valamint Drávecz Boróka és Szücs Luca is marad az akadémistáknál. Az elmúlt időszakban többször is elhangzott, hogy a DKKA élvonalra készülő női együttesénél elsődleges szempont a csapatépítésnél, hogy együtt maradjon a tavalyi mag. Az akadémia névadója, a korábbi NBA-s játékos, Dávid Kornél lánya, Mia a DKKA neveltje, Lilla pedig egy éve érkezett Miskolcról. Az elmúlt hetekben mindketten az U20-as válogatott bő keretével készültek, Mia jelenleg a B33-as nemzeti csapat edzéseit látogatja. A szerződéshosszabbítással kapcsolatban elmondta, gyermekkori álma volt, hogy az A-csoportban szerepeljen, nagyon büszke arra, hogy fehérváriként ezt hazai pályán valósíthatja meg.

– Ez nem csak nekem, az egész akadémiának fontos dolog. Szeretnék példát mutatni az utánpótlás tagjai számára, hogy kemény munkával és kitartással bármi elérhető. Papp Lilla az elmúlt esztendő során nagyon sok új barátra tett szert Székesfehérváron, ezért is nagyon örül, hogy maradt a csapatban. A palánk alatti játékos hozzátette: hisz benne, hogy együtt nagy eredményeket tud elérni a csapat.

Drávecz Boróka kosara után fogadja társai gratulációját
Fotó: DKKA

Rajtuk kívül Drávecz Boróka és Szücs Luca is marad a DKKA kötelékében, mindkét játékos a második szezonját kezdi meg Székesfehérváron. Drávecz tavaly nyáron érkezett Fejér vármegyébe, rögtön kulcsemberré vált. A fiatal, elnyűhetetlen center az alapszakaszban 15,2-es teljesítményindexet hozott mérkőzésenként, amin a rájátszásban még emelt egy szintet: 17,8-es VAL-átlagával az egész csapat legjobbja lett. Szücs Luca mezőnyjátékosként rendkívül hasznos tagja volt a B-csoportban döntőt játszó együttesnek, a rájátszás valamennyi meccsén kezdőként számított rá a szakmai stáb. Új szerződése kapcsán Drávecz Boróka elmondta, hogy az egy év alatt nagyon megszerette a várost és a csapatot is, így örül, hogy a többséggel együtt ő is maradhat az egyesületnél. „Rendkívül motiváló lesz az A-csoportban játszani, ami egyben plusz fejlődési lehetőséget is ígér.”

Szücs Luca számára nem lesz ismeretlen az A-csoport, lévén 2020 óta több mint 50 alkalommal lépett pályára baranyai színekben, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 csapataiban. Nem titkolta, komoly fegyverténynek tartja a visszatérést az elitbe.

– Nagyszerű lesz egy év kihagyás után újra a legmagasabb osztályban játszani, ráadásul DKKA színeiben. Remélem, valamennyi mérkőzésen felvesszük a versenyt az aktuális ellenféllel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában