A szlovák bajnok helyzetkihasználása átlagon felüli volt

2 órája

A Nitra megmutatta, milyen az igazi hoki

A HK Nitra volt az ellenfél a Hydro Fehérvár első meccsén az Alba Arénában, és a szlovák bajnok kicsit belerondított az ünnepbe.

Szupkai Gábor

Sajnos hiába volt sokszor nagy forgalom a szlovák kapu előtt

Fotó: NAGY NORBERT

Írjuk fel a naptárba. 2024. augusztus 23., péntek, 18 óra 40 perc. Először nézők előtt jégre lépnek a Volán játékosai az Alba Arénában. Ugyan még csak bemelegíteni, és csak felkészülési mérkőzésen, de akkor is ez az első alkalom. 
Martin Štajnochon kívül több olyan hokis is szerepelt a hazaiaknál, akik a közelmúltig Szlovákiában tölötték munkaidejüket. Például a támadók, Chase Berger és Chris Brown, vagy a védő Joel Messner. Rasmus Reijola kezdett a hazaiak kapujában, de nem ő, hanem a túloldalon Libor Kasik melegedett be gyorsabban. Lendületesen kezdett a Volán, de fogjuk az új jégre, hogy kicsit dadogott a korong a hazai ütőkön. és ez sajnos a védőkre is igaz volt. Stipsicz Bence hibázott, a kanadai Sahir Gill lecsapott a korongra és Reijola lába között a hálóba lőtt, előny a vendégeknél, 0-1. A harmad közepéhez közeledve Chris Brown próbálhatta ki először milyen is az Alba Aréna büntetőpadjáról nézni a jégen folyó játékot. Sok öröme nem lehetett benne, mert Robby Jackson úgy lőtte ki a kapu jobb oldalát, hogy Reijolának esélye sem volt, lévén ketten is takarták előtte a kilátást, 0-2. Josh Atkinson kiállítását szerencsére már átvészelte a Volán, de látszott, hogy a szlovák bajnok az ellenfél. 
A második harmadban sem jött össze semmi, ellenben Hári adta el a korongot, és hiába eredt Jackson nyomába, az amerikai nála is gyorsabb volt, és Reijola válla felett bombázott a vas alá, 0-3.  Ezután Horváth Dominik érkezett a kapuba, és rögtön munkára is fogták, de állta a sarat. Egy darabig. Mert Cederle keresztpassza után, Stacha talált a kapujába, 0-4. Néhány perc múlva újabb eladott korong a semleges harmadban, ami után Pobezal talált be kis szerencsével, 0-5. Kicsit több mint négy perc volt hátra a harmadból, mikor Bucek lemásolta ugyanezt, 0-6. Másodpercekkel később pedig már Pobezal is duplázott, 0-7. Ez a húsz perc bizony kimondottan rosszul festett.
A harmadik játékrészben végre betalált a Volán is, apró szépséghiba, hogy magas bot miatt érvénytelen volt a gól. Valahogy nem akart megszületni az a fránya hazai találat, minden lövés elhalt Kasikban, vagy a védőkben. De végül megtört a jég, kevesebb mint két perccel a vége előtt Stipsicz bombázott a jobb felsőbe, 1-7. Nem minden jó, de a vége jó lett. Legalább egy kicsit.


Hydro Fehérvár AV19 – HK Nitra 1-7 (0-2, 0-5, 1-0)
Székesfehérvár, Alba Aréna, 2500 néző
Hydro Fehérvár AV19: Horváth (Reijola) – Campbell, Atkinson, Hári, Kuralt, Cheek – Messner (1), Stipsicz 1, Brown, Sebők, Erdély – Kiss R., Štajnoch, Terbócs, Bartalis, Berger – Ambrus G., Csollák, Mihály, Németh K., Magosi. Vezetőedző: Kiss Dávid.
HK Nitra: Kasik (Aittokallio) – Cotton, Mezei, Bucek 1, Gill 1, Alger – Auk (1), Baca, Jackson 2, Bubela (2), Pobezal 2 – Vitalos, Stacha 1, Csányi, Cederle (1), Lacka – Lisy, Fatul, Bajtek, Hrnka, Baco. Vezetőedző: Andrej Kmec
Kiállítások: 4, illetve 2 perc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában