Elvitte a pontokat a Gyirmót

2 órája

Fordítottak a vendégek

A Merkantil Bank NB II 3. fordulójában az Aqvital FC Csákvár nem tudott átlépni az árnyékán, bár vezetett, a három pontot a Gyirmót FC Győr elvitte.

Káldor András

Hiába volt előnyben a Csákvár (sárga), mégis elvitte a pontokat a Gyirmót

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC – Gyirmót FC Győr 1-2 (1-1)
Csákvár, 220 néző

Vezette: Ujhelyi Tamás (Berényi Ákos, Punyi Gyula)
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Murka, Karacs, Gregor (Simon A., 64.), Varga B. – Farkas A. (Umathum, 64.), Major (Gazdag V., 46.), Dusinszki – Haragos (Szakály D., 78.), Nagy Z., Szabó B. (Jablonszkij, 64.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő, Helembai – Hudák M. (Kovács D., 86.), Madarász M. (Hajdú, 86.), Katona M. – Horváth R., Adamcsek (Szegi, 68.), Ugrai (Piscsur, 81). Vezetőedző: Tamás Zsolt.
Gól: Nagy Z. (11.), ill. Ugrai (27.), Madarász M. (67.)

Nem várt sétagalopp a házigazdákra, mivel egyrészt a tabella éllovasát fogadta, másrészt pedig az elmúlt években nem sok öröme volt a gyirmótiak ellen, hiszen még pontot, pontokat sem tudtak szerezni az összecsapásaik során. Nappal szemben kellett védeni Zelizi Patriknak, mindez a térfélválasztás után derült ki, igencsak megnehezítve a hálóőr dolgát az első negyvenöt percben.
A 11. percben azonban mégis az AFC szurkolói csaphatták össze a tenyerüket, Major Marcell bal oldali beadása után Nagy Zoárd szépen emelkedett, megelőzte a védőjét, és 10 méterről lefejelte a labdát a hosszú alsó sarokba, bár Hársfalvi András jó irányba vetődött, már nem tudott beleérni, 1-0. Majd a 17. percben Szabó Bence jobb oldali szögleténél Nagy Z. újabb fejesét Hársfalvi viszont nagy bravúrral hárította szögletre. A 20. percben a korábban Csákváron is megforduló Madarász Márk 18 méteres próbálkozása alig kerülte el Zelizi kapuját. A 27. percben azonban egyenlítettek a vendégek, Horváth Rajmund jobb oldali beadása után a védők bizonytalankodtak, az érkező Ugrai Roland elé került a labda, aki kapásból 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.       

A szünet után újfent Ugrai került helyzetbe, az 57. percben Zelizinek kellett ismét bizonyítani jó formáját, a rutinos támadó a csákvári 16-oson belül kevergetett, majd 10 méterről, laposan lőtt, de a jobb sarokba tartó labdát Zelizi hárította. A 62. percben Ugrai jobboldali beadását az elalvó védők között Madarász M. 6 méterről belsővel a hálóba gurította, 1-2. A hajrában az AFC-nek megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de Gazdag Vajk centikkel lőtt a kapu mellé. A hosszabbításban Simon András egy előre ívelt labdáért folytatott ütközés után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a mentőknek kellett őt ellátni.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában