Megoldotta a Vidi gólínségét a házigazda...

2 órája

Két öngól ajándékba: ikszelt Nyíregyházán a Fehérvár

A labdarúgó NB I ötödik fordulójában a Nyíregyháza kettővel ment, amikor besegítettek a Vidi gólínségébe, és Gradisar szépítő gólja után két öngóllal már vezetéshez juttatták a Fehérvárt, de 3-3 lett a vége.

Németh Krisztián

A mérsékelten teljesítő Vidit joggal féltettük a nyírségi kirándulástól, hiszen a ZTE ellen részben látott meddő mezőnyfölény, és visszafogott játék biztosan kevés lett volna a stadionavató miatt plusz motiváltsággal pályára lépő Nyíregyháza ellen. Egyébként remek futballünnep kerekedett a Szparinál, megtelt a nyolcezres vadiúj aréna. 

A Tímár Krisztián által irányított Nyíregyháza nem is teketóriázott sokat, ehhez pedig nagyon „előzékenyen hozzájárult" a fehérvári védelem: Farkas beadását végigmozizták, ahogy Eppel lövését is, 1-0. Ekkor még nem tudtuk, hogy a házigazda ennél is gálánsabb lesz...

Az első 25 percben a házigazda játszott veszélyesebben, egy Csongvai szabadrúgás mellett nem volt mit feljegyezni a vendégektől. Nem hajtott orrvérzésig a két gólos előnyért a Nyíregyháza, Bedi orrából viszont kiserkent a piros folyadék – le is kellett cserélni a félidőben. Ennél már csak az fájt jobban a fehérvári oldalon, hogy a 40. percben Kovácsréti lövése éppen Bedin irányt változtatva a kapuba vágódott, 0-2.

Távol került a pontszerzéstől a Vidi, viszont éppen az hozta vissza a reményt, akitől szinte már nem is vártuk. Gradisar kapott ajándéklabdát, az egykori csákváritól, Alaxaitól. A szlovén egyedül tört kapura, és végre (!) gólt szerzett, 1-2.

A fordulás után kis híján Melnyik fejéről hullott a labda a Vidi kapujába, de Tóth kitornázta. A házigazda ennél is gálánsabb volt, az ő védőjük, nevezetesen Kovács Milán Huszti bedobása után a kapunak háttal állva be is csúsztatta a labdát a hálóba, 2-2. Spandler és Huszti majdnem összehozta az újabb hazai vezető gólt, de a nyírségiek támadója, Beke Péter végül megkegyelmezett, és óriási ziccerben nem találta el a kaput.  

A hajrára nagyon jó meccs kerekedett, főleg, hogy fordított a Vidi! Csongvai remek szerelés után Simut lőtt a tizenhatoson belülről, a kapusról kipattanó labda a Puskás Akadémiát, és a Csákvárt is megjárt Alaxairól bevágódott a saját hálójába, 2-3. Sajnos nem tartott sokáig az öröm, három perccel később Babic bombázott a hálóba, 3-3. Kovácsréti még eltalálta a kapufát, és lett egy kis kakaskodás is. Őrült meccsen, egymás hibáiból élve játszottak a felek a stadionavató bajnoki mérkőzésen.  

 

Nyíregyháza Spartacus FC – Fehérvár FC 3-3 (2-1)
OTP Bank Liga, 5. forduló. Nyíregyháza, Városi stadion, 8000 néző. Vezette: Bognár (Albert, Buzás)
Nyíregyháza: Bese - Gengeliczki, Alaxai, Toma (Kesztyűs 65.) - Baki, Kovács M., Farkas B. (Navratil 65.), Nagy B. (Matheus 78.) - Eppel, Gresó (Babic 78.) - Kovácsréti (Beke 59.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Fehérvár: Tóth - Melnyik (Huszti 61.), Serafimov, Spandler, Milicevic (Stefanelli 61.) - Katona M. (Simut 73.), Christensen, Csongvai, Bedi (Pető M. 46.), Holender (Larsen 81.) - Gradisar. Vezetőedző: Pető Tamás.
Gól: Eppel (5.), Kovácsréti (40.), Babic (88.), ill. Gradisar (45.), Kovács M. (61. öngól), Alaxai (85. öngól)
Sárga lap: Baki (65.), Kovácsréti (90+6.), ill. Katona (9.), Serafimov (22.), Spandler (34.), Christensen (58.), Pető (90+6.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában