Kudarc

2 órája

Újabb politikusok hagyták el az LMP-t

A vezetés nem vállalta a felelősséget, ezért végleg távoznak a pártból.

MW

Ungár Péter felszólal az Országgyűlésben

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

– A mai napon, 14 és fél év után megszüntettem a tagsági jogviszonyomat az LMP-ben – írta Keresztes László Lóránt, az LMP – Magyarország Zöld Pártja egykori társelnöke a közösségi oldalán. Felidézte, hogy a párt vezető testületéből múlt év nyarán, önként távozott, mert nem akarta követni azokat a politikai kanyarokat, amelyeket a pártvezetés leírt, amiért szerinte hiba kizárólag külső szereplőket és a körülményeket okolni.

Egy játékszerré züllesztett, a zöld politikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a pártvezetés kulcsszereplői nem vállalták a felelősséget a választás után. A szombati tisztújítást követően bizonyossá vált, hogy ez nem is fog megtörténni.

Vágó Gábor, a kispárt alapító tagja is arról tett közzé bejegyzést, hogy „bezárják a boltot az LMP-ben”. A jelenlegi pártvezetés szerinte sem nézett szembe a sikertelenség okaival és nem vállalta a felelősséget. A pártról úgy vélte, hogy a DK segédcsapata lett, majd „a kormánypárti térfélre játszották át”. Az egykori alapító azt állította: először csak érzelmileg távolodott el a baloldali párttól, megfeledkezett a kilépésről, így tagja maradt, azt pedig hiába várta, hogy az etikai bizottság kizárja, ezért most már tényleg kilép.

Schmuck Erzsébet, a párt eddigi társelnöke szintén a Facebook-oldalán jelentette be: 15 év után otthagyja az LMP-t, ami már nem zöld és nem ellenzéki, hanem Ungár-pártnak kellene hívni, mert Ungár Péter pártelnök leuralta. A volt társelnök hozzátette:

a párt vezetése abból semmilyen következtetést nem vont le, hogy a listájuk az EP-választáson csupán 0,87 százalékot kapott.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában