Bulvár-celeb

2 órája

Itt van 9 tuti tipp, amire a borotvahabot még biztosan nem használtad

Nemcsak borotválkozásra jó, a takarításnál is nagy segítség lehet és fillérekbe kerül.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Tudtad, hogy a borotvahab fantasztikus tisztítószer? Lehet, hogy nem ez az első dolog, ami tisztítószerként eszedbe jut, de hidd el, jól használhatod a legkülönfélébb takarítási munkákhoz. A legtöbb háztartásban van borotvahab, így azonnal kipróbálhatod - írta a mindmegette.hu.

1. Folteltávolításra

Legyen szó ruhán, szőnyegen, vagy autók kárpitján esetleg fotel szövetén lévő foltról, a borotvahab lehet a megoldás – még a makacs vörösbor okozta folt esetében is. Egyszerűen fújj borotvahabot a foltra. Ne dörzsöld be túl mélyen, a hab szinte magától teszi a dolgát. Hagyd egy ideig beszívódni, majd bő vízzel öblítsd le a borotvahabot.

2. Sütőtisztításra

A borotvahabbal pillanatok alatt megtisztíthatod a sütőt. A sütő oldalát és alját teljesen fújd be a habbal, majd kapcsold be a sütőt 30 percre körülbelül 50 fokos hőmérsékletre. A borotvahab minden zsír- és ételmaradékot leold. A 30 perc elteltével töröld át egy ronggyal, és a sütő ismét ragyogóan tiszta. Vigyázz, hogy ne fújd be a sütő fűtőelemeit vagy ventilátorát.

3. Vízkőtelenítésre

A csapokon vagy zuhanyajtókon lévő vízkő úgy eltűnik, mint hó a napon a borotvahabtól. Fújd be jól a kezelendő területet, hagyd egy ideig beszívódni, majd súrold le egy szivaccsal. A vízkő gyoran eltűnik ezzel a módszerrel.

Shaving,Cream,Heart,Shape,On,Shaving,Mirror.,Love,Message,On
Az üvegfelületeket, tükröket is gyönyörűen meg lehet tisztítani vele
Fotó: JpegPhotographer / Forrás: Shutterstock

4. Tükör tisztítására

Fújd be a fürdőszobatükröt borotvahabbal, töröld le egy ronggyal, és a tükör többé nem fog bepárásodni, amikor zuhanyozol. Nemcsak a fürdőszobában használható, hanem például ősszel és télen az autó ablakát is kezelheted ezzel a módszerrel, és így megelőzheted a párásodást.

5. Ékszerek megtisztítására

A szennyezett ékszereket borotvahab segítésével megtisztíthatod. Egy borotvahabos fokkefével pillanatok alatt újra ragyogóan tisztára súrolhatod az ékszereket.

6. Rozsdamentes eszközök tisztítására

A borotvahab a konyhában is jól használható tisztítószer. Különösen a rozsdamentes acélból készült eszközökön, készülékeken hatékony. van. Fújd be a megtisztítani kívánt tárgyat borotvahabbal, és egy tiszta ruhával dörzsöld át. A foltok eltűnnek, a rozsdamentes acél újra úgy ragyog, mintha új lenne.

7. Főzőlap tisztítására

Maradjunk egy pillanatra a konyhában: a tűzhelyet is megtisztíthatod borotvahabbal. Akár indukciós, akár gázüzemű a tűzhelyed, fújd be borotvahabbal, és nedves ruhával töröld át. A zsír- és ételmaradékok gyorsan eltűnnek.

Jeweller,Hand,Polishing,And,Cleaning,Jewelry,Diamond,Ring,With,Micro
Újjávarázsolja az ékszereket, nem kell ehhez külön tisztítószer 
Fotó: Kwangmoozaa / Forrás: Shutterstock

8. WC tisztítására

Gyűlölöd a WC-ben lévő vizeletszagot? Szerencsére borotvahabbal könnyen orvosolható a baj. Permetezz bőségesen a WC-csészébe habot, majd hagyd állni egy ideig. Ezután egy kefével alaposan sikáld át a kagylót, majd öblítsd le.

9. Kézmosásra

Akár borotvahabbal is megtisztíthatod a kezed. Most fejezted be a festést, és még mindig látszik a kezeden a nyoma? Egy kis borotvahabbal a festékfoltok pillanatok alatt eltűnnek. A körömlakk- vagy tintafoltok szintén gyorsan lemoshatók borotvahabbal. Hasznos egy kézműves délután, vagy egy elfuserált manikűr után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!