Egy hónapon át alapoznak a VTSE sportolói

2 órája

Pénteken kezdik a felkészülést a karatésok

Megkezdik a felkészülést a következő szezonra a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület sportolói. A karatésok sikeres szezont követően ismét komoly célokat tűztek maguk elé.

Horog László

Reichert Jázmin (balról) akcióban. A 15 éves versenyző nem vesztett mérkőzést az elmúlt fél évben

Fotó: VTSE

- Augusztus 2-án kezdjük a felkészülést, hónapos, alapozó időszakkal. A versenyzők edzései a megszokott módon a zámolyi általános iskola tornatermében zajlanak, itt a technikák pontosítása és az erőnlét növelése kap döntő szerepet. Az alapozó időszakot egy néhány napos edzőtábor zárja szeptember elején, Gánton. A tavaszi szezon kissé kitolódott, a bulgáriai, kamchiai világkupával ért véget július elején. Ezután közel egy hónap pihenő következett versenyzőknek, edzőknek egyaránt. A versenyzők számára ez rövidesen véget ér, a hobbi csoportok közül a felnőttek is elkezdik a munkát augusztusban, a fehérvári dojoban. A gyermekcsoportoknak és az érdeklődőknek augusztustól minden kedden 18 órától, a Halesz parkban ingyenes edzéseket tartunk. Itt minden érdeklődő kipróbálhatja a kyokushin karate mozgásanyagát, edzői irányítás mellett. Az aktív versenyzői létszám 40-50 fő. Ebbe beletartoznak az egészen kicsi, 7-8 éves harcosoktól kezdve a felnőttekig mindenki. Az idősebb korosztályokban érthetően kisebb, a fiatalabbaknál nagyobb a létszám – jegyzi meg Bőke Béla klubelnök és vezetőedző.

A júniusban zárult szezonnal kapcsolatban azt mondja, régen voltak már ilyen komoly hazai és nemzetközi eredményei a csapatnak, mint az elmúlt idényben.

- Reichert Jázmin mérkőzést sem vesztett tavasszal, utoljára tavaly novemberben kapott ki az ifi vb döntőjében, a hollandiai Arnhemben. Itthon megnyerte a Diákolimpiát, Törökországban az ifi Eb-t, Kamchián pedig a világkupát. Ez utóbbi versenyen eddig a bronzéremig jutottak csak a versenyzőink. A tengerparti viadalon egyébként megkapta a legtechnikásabb ifi versenyzőnek járó különdíjat is. Kántor Viktória felnőtt korcsoportba érve próbálgatja szárnyait. Az egyetemi tanulmányok mellett a törökországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Solymosi Sára a diákolimpián szerzett bronzérme után, a nemzetköz mezőnyben újoncként az Eb-n szintén bronzérmet, a világkupán Jázi mögött ezüstérmet harcolt ki magának.

A fiatalabb korosztályokban is van néhány ígéretes tehetség. Remek szezont tudhat maga mögött Reichert Hanna, Kuti Jázmin és Viszugyel Bálint is.

- Az utánpótlásunk létszáma is megfelelő. A Répcelakon és Dunaszerdahelyen rendezett gyermekversenyeken közel húsz, első versenyes fiatalunk lépett tatamira. Az ősz kapcsán a hazai versenyek közül a legfontosabb az Utánpótlás Magyar Bajnokság októberben, valamint az IBK Európa Kupa novemberben. A nagyobb nemzetközi megmérettetések a következők, British Open októberben, Angliában, Diamond Cup novemberben, a belgiumi Antwerpenben, majd Austrian Open Bécsben, decemberben. A nemzetközi versenyekre elsősorban a fenti három lány utazik, Reichert, Kántor és Solymosi, a hazai viadalokon pedig kis túlzással rajthoz áll, aki él és mozog.

A VTSE sportolói először szerepelnek az IFK formagyakorlat vb-n, amit október 4-én rendeznek, a szigetországi Crawley városában. Dezső Kata indul egyedül Magyarországról, női formagyakorlat kategóriában ő képviseli hazánkat. Miután világverseny szerepel majd, az ő felkészülése az edzésszünetre való tekintet nélkül folyamatos. Másnap ugyanitt kezdődik a British Open, azaz az Európa Kupa, ami a világbajnokság, és az Eb után a legrangosabb verseny a kontinensen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában