Izgalmas iksz után

2 órája

Pető Tamás: "Nagyon mélyről álltunk fel"

Pető Tamás a Fehérvár FC vezetőedzője a Nyíregyháza otthonában elért 3-3-as döntetlen után ígéri, hogy javulni fog csapata játéka.

Németh Krisztián

Fotó: Fehérvár FC

Könnyed hazai győzelemnek indult, őrült derbi lett a végén.

A labdarúgó NBI vasárnapi mérkőzésén a Nyíregyháza otthonában 2-0-ról Gradisar találatával majd két öngóllal fordított a Vidi, a házigazda végül egyenlíteni tudott. Rendesen felavatta az új stadiont a házigazda és a Fehérvár, amivel a lefújás után egyetértett Pető Tamás is: őrült mérkőzést játszottunk, ilyen találkozókért érdemes szurkolóként kijárni a stadionokba" – szögezte le a Vidi mestere, hozzátéve, hogy "igazi futballhangulat volt ma itt Nyíregyházán."

Fotó: Fehérvár FC

– A megszerzett egy ponttal – mindent figyelembe véve – elégedett vagyok, nagyon mélyről álltunk fel. 0-2-ről sikerült fordítanunk, sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani az előnyünket, de ahogy mondtam, elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával. Játékban kell még javulnunk és ígérhetem, hogy fogunk is javulni. Reális eredmény született, gratulálok a Nyíregyházának is – zárta gondolatait Pető Tamás.

A Nyíregyháza mestere, a Vidihez ezer szálal kötődő Tímár Krisztián kevésbé volt lelkes.

– Az első perctől az utolsóig győzelemre játszottunk. Azonban olyan egyéni hibákból kaptunk gólokat, amelyek elkerülhetőek, ebben mindenképp javulnunk kell még. Az első félidőben nagyon stabilak voltunk, a Vidinek alig volt helyzete, aztán szünet előtt nem sokkal egy rövidzárlat miatt gólt kaptunk. A második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, de két öngóllal fordított a Vidi. Sok csapat nem tudott volna innen felállni, de nekünk sikerült és végig a győzelemért harcoltunk, egy kis szerencsével meg is lehetett volna. A jövőben az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk – szögezte le Tímár, aki Szalai Tamás másodedzővel a bajnoki nyitányon aratott győzelmet követően három vesztes meccs után tudott pontot szerezni, így a tabella utolsó előtti helyén szerénykedik.

Fotó: Fehérvár FC

A Vidi eddigi öt bajnokijából csak egyet, a DVTK elleni hazai bajnokit nyerte meg (3-1), 4-1-re kikapott Újpesten, és háromszor ikszelt: Kecskeméten (0-0), Sóstón a ZTE-vel (1-1), és utóbb Nyíregyházán (3-3).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában