Erős kezdés

2 órája

Nehezen indult, sima győzelem a vége

A jelentősen átalakult Vác ellen kezdte az Alba Fehérvár KC a K@H Liga női NB I 2024/2025-ös idényét.

Szupkai Gábor

Most is kulcsfigura volt Tamara Smbatian

Fotó: Kricskovics Antal

Aalla kezdett hazai oldalon a kapuban, elől viszont Trawczynska nyitott blokkolt lövéssel. Bezzeg a váciaktól Kovács Anikó nem hibázott, ellenben a hazaiak lengyel légiósa másodszor is, Varga Emőke beállóból volt pontos, 0-2. Négy perc után végre gól, Smbatian lövi be kapussal együtt, a túloldalon Juhász Gréta bombáz egymás után kétszer is, 1-4. Támadásban nagyon döcögött a gépezet hazai oldalon, de jött egy emberelőny, és Szabó Kitti hetesével, és Szabó-Májer góljával már elfogadhatóbb volt az eredményjelző, 3-4. A 10. percben Balássi Lily bicegett le a pályáról, és támadásban továbbra sem volt meg a győztes recept. A 13. percben Szabó Kitti érkezett Trawczynska helyére, a kapuban pedig Hadfi állt a gólvonalra, mert Juhász átlövései rendre a kapuban kötöttek ki, és Kovács Anikó is nagyon elemében volt, 5-8. 19 perc után Lazovic kért időt, mert Csernyánszki csuklóból megeresztett lövése után csak tovább nőtt az előny, és nem volt éles az Alba. Balássi szerencsére visszatért a pályára, de a legjobb mégis az volt, hogy Moreno és Kocsis nagyon jól mozgott a védelem közepén, utóbbi még a kapuba is betalált, Trawczynska és Szabó Kitti után, máris 8-9, és váci időkérés. A jó kapusteljesítmény még hiányzott, de Hadfi már éledezett, és Moreno a 25 percben már egyenlíteni tudott, 10-10. A hajrában kettős emberelőnybe került az Alba, de ezt Pálfy Anna góljával megnyerte a Vác, utána pedig Csernyánszki csuklójával nem tudott mit kezdeni az Alba, 11-13 a félidő.

Hadfi védésekkel kezdődött a második félidő, és Kocsis valamint Smbatian góllal folytatódott, két perc után máris döntetlen, 13-13. A második félidő harmadik percében pedig először volt az előny itt, Moreno volt a történelmi esemény főszereplője, 14-13. Smbatian került be gólszerzőként következőnek a jegyzőkönyvbe, ráadásul egymás után kétszer is, le is dobták a váciak a T betűt a zsűriasztalra, 16-14. Egy Pelczéder és egy Szabó Kitti gól után hat perces gólszünet következett, ezt végül Kocsis törte meg, 18-15. A következő percekben ment az adok-kapok, ami azért volt jó, mert az időp ment, a különbség viszont nem csökkent, 21-18 a félidő közepén. Viszont Lazovic időt kért, és milyen jól tette. Gyors indítás után Takó és ismét Moreno talált be, 23-18. Valami nagyon összeállt a hazaiaknál, Balássi keze is végre sült, Smbatian még mindig elnyűhetetlen, és csak Kovalcsik tud válaszolni, tíz perccel a vége előtt 25-19. És ha egy üzlet beindul. A kapuban Hadfi parádézott, támadásban Kocsis, Smbatian, Takó és Trawczynska is tette a dolgát, 29-20. Persze a váciak sem mentek még haza, becsúszott néhány hazai hiba, és máris faragtak pár perc alatt hármat a hátrányból, négy perccel a vége előtt, 29-23. Ezt az időt pedig már rutinból lehozta a csapat, 32-26 a vége, megadta az alaphangot a szezonra az Alba.

Alba Fehérvár KC – Vác 32-26 (11-13)

Székesfehérvár, Köfém Csarnok, Vezette: Dáné, Marton

Alba Fehérvár KC: Aalla, Hadfi, Orbán – Szabó-Májer 4, Tolnai, Trawczynska 3, Utasi, Czenki, Takó 2, Szabó K. 4/3, Smbatian 8, Balássi 2, Sulyok, Kocsis 5, Kövér 1, Moreno 3. Vezetőedző: Suzana Lazovic.

Vác: Csizmadia, Bukovszky, Zaj – Afentáler 2, Csíkos 2, Miklós 1, Pelczéder 3, Kovács A. 6, Pálffy 2, Csernyánszki 4, Kurucz, Hajdú, Juhász 4, Wald, Kovalcsik 1, Varga E. 1. Vezetőedző: Herbert Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában