A Paks elleni vereség nem fogható a fáradtságra

2 órája

Wojciech Golla: A Fiorentina elmondhatja magáról, szerencsés volt

A Fiorentina elleni Konferencia Liga búcsú után az új idényben először kapott ki a Puskás Akadémia a Paks otthonában. A találkozók után Wojciech Gollával, a felcsútiak védőjével beszélgettünk az elmúlt és az elkövetkezendő időszakról.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia egyik meghatározó játékosa, Wojciech Golla

Fotó: Nagy Zoltán Péter

Mennyire volt csalódott a mérkőzés után? Sikerült már túllépni a történteken?

– Közvetlenül a mérkőzés után nagyon mérges és csalódott voltam. A párharc előtt, amikor megkaptuk a Fiorentinát a sorsolásban mindenki azt gondolta, oké, egy olasz topcsapat az ellenfél, nincs sok esélyünk. Viszont amikor idegenben 3-3-at játszol velük, majd itthon 1-1-et úgy, hogy kapnak két piros lapot, aztán jöhet a hosszabbítás, majd kikapsz tizenegyesekkel az nagyon fájdalmas, egyszerűen hihetetlen. Három nappal később azonban már meccsünk volt a Paks ellen, szóval el kellett felejtenünk és rájuk kellett koncentrálnunk, azonban a találkozó után közvetlenül nagyon fájdalmasak voltak a történtek.

Ha a 60. percben 3-0-ra vezetnek a második találkozón, akkor senkinek nem lehetett volna egy szava sem.

– Igen, ez igaz. Kihagytuk a helyzeteinket, és emiatt is nagyon idegesítő ez, hiszen megcsináltuk a jó lehetőségeket, és hogy őszinte legyek hátulról úgy éreztem, hogy kontrolláljuk a meccset. Jól játszottunk, jobbnak éreztem magunkat, és mondjuk meg őszintén, a Fiorentina elmondhatja magáról, hogy szerencsés volt.

A környezetében élők, család és barátok követték a mérkőzést?

– Mindenki nézte a meccset, hiszen ez volt a legnagyobb meccse a Puskásnak. Mindenki szerette volna, hogy főtáblára jussunk, de ez sajnos nem sikerült.

A csapat nagyszerű egységet mutatott még annak ellenére is, hogy a Fiorentina tényleg nem könnyű ellenfél. Mondhatjuk, hogy egy magasabban jegyzett bajnokságban is megállnák a helyüket?

– A Fiorentinának nagyon jó játékosai vannak, én pedig nagyon meglepődtem hogy kezeltük ezeket a meccseket. Nagyon jól játszottunk csapatként, kompaktak voltunk, magas nyomást helyeztünk rájuk és agresszívek voltunk, nagyon boldog vagyok emiatt. Ebből kiindulva sokkal nyugodtabb vagyok a bajnoksággal kapcsolatban, ez nagyon pozitív élmény volt. Megmutattuk a karakterünket, valamint a minőségünket is a firenzeiek ellen. Nem az a csapat, amelyik küzd az életéért, hiszen mindig ott van a legjobb hét között a Serie A-ban. Nagyon meglepődtem, de miért ne játszhatnánk nagyobb bajnokságban? Van minőségünk, és olyan játékosaink kik tudnak játszani.

Vasárnap aztán következhetett a Paks, ahol elszenvedték első vereségüket az új idényben. Köszönhető ez a Fiorentina elleni fáradtságnak?

– Nem alapozhatunk erre, és foghatjuk a vereséget arra, hogy fáradtak voltunk. Ötöt cseréltünk, ráadásul a Paks is játszott csütörtökön egy Konferencia Liga-selejtező meccset a Mlada Boleslav ellen. Nem mondhatjuk, hogy fáradtak voltunk, ez nem lehet kifogás. Az első félidőben uraltuk a játékot, rúgtunk egy szép gólt, a második játékrészben azonban kaptak egy tizenegyest, megszerezték a lepattanó labdákat és rúgtak még egy gólt. A második félidőben nem játszottunk jól, a Paks kihasználta a lehetőségeit, de mindig nehéz ellenük játszani.

Böde Dániel becserélésével úgy érződött, hogy egy kis zűr keletkezett a pályán.

– Az egyik legerősebb játékosuk, jobb súlyban van mint a védőink, szóval nagyon erős. Amikor becserélték akkor elkezdtek problémáink lenni. Jól megtartotta a labdát, tényleg jó fizikális adottságokkal rendelkezik. Megváltoztatta a játékot amikor a pályára lépett, célember volt és ez nagyon sokat segített a Paksnak.

Ez a hét a pihenésé, a válogatott szünet következik. Hogy használják ki ezt az időt? Követni fogja a magyar és a lengyel válogatott mérkőzéseit?

– Szerencsére most van egy kis szünetünk és koncentrálhatunk arra, hogy jól regenerálódjunk az elmúlt időszak után, sok mérkőzésünk volt, két-három naponta játszottunk. A mostani héten még erre koncentrálunk, elemezzük a Paks meccset, a jövő héttől pedig már a kupa lesz a prioritás, szeretnénk a döntőbe jutni természetesen. A bajnokságot nagyon jól kezdtük, négy győzelemmel kezdtünk, bár a tolnaiaktól kikaptunk, de szeretnénk megőrizni a helyünket a tabellán. Természetesen követni fogom Magyarország és Lengyelország meccseit is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában