Hétvége

2011.06.30. 06:02

Völgy: az unalom idén is kizárva

FMH - Bátran nevezhető idén is a nyár kultúrcsúcspontjának a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál. Most csak három településen rendezik, de a kínálat fantasztikus.

Fejér Megyei Hírlap

 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várják a Völgy szerelmeseit, akik ezútal is megtöltik a fesztivál helyszíneit július 22-étől július 31-éig.  Szinte lehetetlen az összes programot felsorolni, inkább csak válogatni tudunk,  kiemelve egy-egy műfajt, előadót, művészeti ágat.  A Völgy templomaiban például klasszikus, régi és egyházi dalokat, reneszánsz és  barokk zenét énekelnek  a  legjelesebb  eladók, köztük a Cantus Corvinus Énekegyüttes, a Mandel Quartet, a Tercina együttes. Kapolcson, a Malomparton  a Völgyjazz találkozón a legjelentősebb hazai formációk koncerteznek, például a Budapest Ragtime Band, a Bágyi Balázs-P. Szabó Dániel duó,  a Tony Lakatos Quintet. Taliándörögdön, az Ősök Háza kertjében világzene szól: ott lesz Lajkó Félix, a Dresch Quartet,  a Babos Project Special, Szalóki Ági,  a Besh o Drom, Palya Bea  és még  sokan mások.  Apropó, Palya Bea: Kapolcs főutcáján nyitott lesz a porta, ahol az énekesnő és vendégei életébe pillanthatunk be 10 napon át. Ugyancsak Kapolcson, a Gástya árokban július 25-étől 31-éig  Hobo retrospektív lesz,  vagyis Földes László Hobo  előadja   eddigi összes színházi, zenei estjét. Szörényi Levente történetei ugyancsak Kapolcson hallhatók,  és ott nyílik a Kaláka Versudvar is  az együttessel és Lackfi János költővel. Fellép az Amadinda ütőegyüttes is, Kapolcson és Taliándörögdön.
Vigántpetenden néprajzi filmfesztivált rendeznek, versengő filmekkel. Galkó Balázs Taliándörögdön olvassa fel naponta József Attila verseit. A Néprajzi Múzeum önbefordulós kiállítást rendez.  Bemutatkozik a fesztiválon a fehérvári Kodolányi János Főiskola is Taliándörögdön,  az Új Iskolában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!