Hírek

2009.04.16. 02:29

Pfl és a banánhéj

Székesfehérvár - Ha mostanában megkérdezik, mi jut eszembe a banánról, egész biztosan a pfl-t válaszolom. Persze nem kell semmi rosszra gondolni, a srácok nem ezzel vívták ki az elismerést. A feltörekvő the pfl két tagját, Tajti Zoltán énekest és Kelemen Iván basszusgitárost kérdeztem a zenélésről, terveikről.

Sibak Dóra

A zenekar elődje a Görbetükör nevű formáció volt, amit Iván, Skolák Péter gitáros és Bodó Domik dobos még középiskolás korukban alapítottak, majd ebből alakult meg 2005-ben a the pfl. Némi tagcsere után Zoli 2007-ben került a képbe, azóta ez a felállás a fehérvári csapatnál.

- Pop punkot játszunk, bár szoktak punk rockként és powerpopként is emlegetni minket, de utóbbinál azért rockosabb a zenénk. Ennek ellenére mindegyik oldalról megkapjuk, hogy egyik stílusba se illünk igazán bele - mondta el Zoli. Így volt ez akkor is, amikor a punk legenda, a Bad Religion előtt léptek fel tavaly júniusban, de ez nem tántorította őket vissza - főleg, hogy utána sok pozitív visszajelzést kaptak. - Külföldön kicsit másképp mennek a dolgok - tudom meg Ivántól -, őket nem az érdekli, hogy mi a meghatározása a banda stílusának, hanem az, hogy milyen a zene. A külföldi közönség jobban el tudja engedni magát, lelkesebbek, mint itthon. Persze ehhez hozzátartozik az is, hogy Magyarországon hátráltató tényező, ha angol nyelvűek a dalszövegek. Nekünk az a célunk, hogy a zenélésből egyszer megéljünk - ez pedig jelenleg nem valósítható meg hazánkban. A srácok egyébként adtak már klubkoncertet Bécsben, Salzburgban és Grazban, és egy amerikai válogatáslemezen is megjelent már egy számuk.

Természetesen azért itthon is próbálkoznak. Például tehetségkutatókkal, bár már ez sem nagyon az ő világuk. Az egyik megmérettetésen ugyanis azzal tanácsolták el őket, hogy ilyen jó produkcióval már ne járjanak tehetségkutatókra. Ezzel a tevékenységükkel azért nem hagynak fel, ők nem gondolják magukat vérprofinak. Rendszeresen fellépnek az országban is, Székesfehérváron legközelebb május 2-án játszanak a Jacked zenekarral egy rendhagyó unplugged koncerten a Petőfi Mozi Music Pubban este 8-tól.

Amikor a lemezről kérdezem őket, ömlik belőlük a szó: - Tavaly nyáron felvettünk nyolc számot, most februárban hármat, emellé még felkerül majd egy magyar nyelvű felvétel is. Sőt, egy remix is készülőben van, így elképzelhető, hogy ezt is rátesszük - mondja Zoli. Terveznek egy videoklipet is, ám ennek témája még titok. Ahogy az is, hogy mit takar a pfl név. A kérdésre sejtelmes mosoly a válasz, ezt az információt, köszönik, megtartják maguknak.

Nem tudom megkerülni, hogy ne hozzam fel a csapat myspace oldalán lévő fotókat, amelyen a srácok banánokkal pózolnak. - Az ötletgazda Péter, a képeket Kiss László készítette, ezúton is köszönjük neki. A banánt pedig Péter barátnője harapta - közli Iván a fontos tudnivalókat.

Végezetül egy tanács Zolitól az amatőr zenekaroknak: - Játsszatok mulatós zenét! (Megfogadni nem kötelező, nevetni viszont ér.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!