Hírek

2009.10.31. 03:29

Holtakért szólt harang és ima

Velence - Halottainkra emlékezünk ezekben a napokban. Tegnap a tóparti városban a katolikus és a katonatemetőben volt tiszteletadás.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári helyőrségi klub udvarán a Honvéd Nyugállományúak Klubja és az Összhaderőnemi Parancsnokság emlékezett azokra a magyar és idegen katonákra, akik életüket áldozták kötelességük teljesítése közben hazánk területén, vagy a távoli frontvonalak valamelyikén. A fehérvári városszépítő egyesület tagjai a Rác-temető sírjai között rótták le kegyeletüket. Megemlékezések voltak a megyeszékhely más helyszínein is, így az egykori Budai úti laktanyánál, a szovjet-orosz és a Szentlélek magyar-német katonatemetőkben, valamint a Városház téren, a harang második világháborús emlékműnél. A rendőr-főkapitányság udvarán és az egykori Szabó-palota oldalánál lévő emléktáblánál koszorúztak a rendőrök, emlékeztek azokra, akik az ország rendjét, biztonságát életük árán is védelmezték.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!