Hírek

2010.08.31. 05:16

Politikamentes munkát végezne a leköszönő vezető

Székesfehérvár - Ma tölti utolsó munkanapját Zimmermann József, a regionális munkaügyi hivatal vezetője, aki 19 évig irányította a hivatalt, illetve megyei elődjét.

Tribolt Lajos


Az országos sajtó augusztus másodikán adta hírül a regionális munkagyi központok igazgatóinak menesztését, később korrigáltak, hogy a békéscsabai marad. A Közép-dunántúli régió hivatalának vezetője előtte pénteken találkozott az illetékes államtitkárral, s szó nem volt személycseréről.  Zimmermann szabadságra ment, külföldre utazott, így a hétfői Pestre rendelésnek nem tudott eleget tenni.  Szabadsága után újra bement dolgozni, bár közben kapott egy levelet, amiben határozatlan időre főosztályvezetőnek nevezték ki. Közben még nem volt papírja arról, hogy felmentették. Az ünnep előtt kezdeményezte a helyzet tisztázását, amelyre végül is augusztus 26-án került sor. Ezek szerint előnyugdíjba vonul (jövő év végén érné el a korhatárt). Ma átadja a munkakört általános helyettesének, Soós Ferencnek.  Közben a regionális igazgatói posztra pályázatot írtak ki, bár számítani lehet rá, hogy januártól megyénként tagozódnak be a kormányhivatalba.

Zimmermann József 1973. szeptemberében kezdett dolgozni a megyei tanács tervosztályán, 1991. februárjában a megyei közgyűlés alelnökévé választották, ám pályázat útján még annak az évnek a májusában a megyei munkaügyi központ élére került.  Akkor, amikor zajlott a munkaügyi összeomlás. Még 1990. végén a megyében 840 munkanélkülit  tartottak nyílván, addig három évvel később már közel 28 ezret. Szerencsére hamar megjelent a külföldi tőke és a megye az elsők között lábalt ki gödörből. Nagy szerencse volt, hogy a Dunaferr életben maradt.  Az ezredforduló után megtorpant a felívelés, a legnagyobb sokk a IBM összeomlása volt. Zimmermann akkor miniszteri biztosként segítette a gondok megoldását.  Az IBM negatív hatása egy év alatt eltűnt, de 2008 végétől jött a nemzetközi válság. Ő szentül hiszi, hogy megint ez a térség fog előbb kilábalni belőle. Nyugdíjasként politikamentes szakértői munkát végezne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!