Hírek

2012.04.18. 14:31

Helybeli kórusok énekelnek

Mór - A helybeli gyermek és felnőtt kórusok hangversenyét rendezik meg április 21-én, szombaton, 17 órától a szabadidőközpontban. A találkozó szervezője a Móri Vegyeskar.

B. Kiss László

Most szombaton a móri általános iskolák énekkarai, a Magnificat Kórus, a Protestáns Kórus és a szervező Móri Vegyeskar részvételével kórustalálkozót rendeznek a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. A találkozón közreműködik  a Liederkreis Német Nemzetiségi Kórus s a Napsugár Óvoda pedagógusainak énekkara is. A találkozó rendezésének gondolata a vegyeskar karnagyának, Somlyai Zsombornak az ötlete-  tudtuk meg, a kórus szóvivőjétől, Tihanyi Kornéltól. A kórusok már az év elejétől kezdve  készülnek a találkozóra.
 A helyi kórusok közös koncertjének egyik aktualitását az adja, hogy  a Móri Vegyeskar jövőre ünnepli fennállásának 40. születésnapját. Az évforduló méltó megünneplésére  ezzel a kórushangversennyel is szeretnének készülni. 
-  A négy évtized  megannyi  pozitív élményei mellett  beszélnünk kell a kórus jövőjéről, az énekkar építéséről s ennek nehézségeiről - mondja Tihanyi Kornél. -  A kórus aktív tagjainak száma, sajnos, minden igyekezetünk ellenére csökken. Éppen ezért  - nemre és korra való tekintet nélkül - mindenkit várunk a vegyeskarba!  Az énekléshez a  zene szeretetén és tiszteletén kívül nem szükséges előképzettség, végzettség.
 A szombati móri hangversenyen  népdalok, kánonok, kortárs komoly- és könnyűzenei művek, illetve  musical-részletek csendülnek föl.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!