Hírek

2012.04.19. 12:20

Kábeltévés szolgáltatót váltottak Csóron

Csór - Két hete fórumot rendeztek a kábeltévés szolgáltatóváltásról. A szkeptikusok szerint más csatornák kellenének, volt, aki a zavart, recsegős adásra panaszkodott.

Kocsis Noémi

A szolgáltató jelentős fejlesztéseket ígér. Kiskundorozsmai cég szolgáltatja a kábeltévés adást és az internetlehetőséget Csóron. Miután a tavaly év végére jelentős értékveszteséget elszenvedett  kábeltévé hálózatot többszöri sikertelen eladási kísérlet után egy nyilvános szakmai levelezőlistán az önkormányzat meghirdette, egyedül  a piacon 1993 óta, ám jellemzően Dél-Magyarországon jelen lévő vállalkozás, a Szélmalom Kábeltévé Zrt. jelezte vételi szándékát. A polgármester, Csete Krisztián a kábeltévé szolgáltatásról a falu internetes fórumában úgy indokol:  az eladás "élet-halál kérdés" volt az önkormányzat számára, mert mókuskerékbe kerültek, fejlesztésre nem futotta, az előfizetők száma fogyott, s az áremeléssel sem tudták megoldani a szolgáltatás minőségjavítását. A képviselő-testület elfogadta a szeged-kiskundorozsmai székhelyű cég ajánlatát, miután ígéretet kaptak az alapkikötés teljesítésére is, hogy internetet is biztosít a cég a hálózaton keresztül.

A lakosság java része tudomásul vette a változást. A fórumon mintegy  15 csóri polgár vett részt és tette fel kérdéseit a cég jelen lévő  képviselőjének. A falu internetes fórumán többen kétségeiknek adtak hangot: volt, aki egyes csatornák mellőzése, más az árak miatt  illetve a bizonyos napszakokban és egyes területeken észlelhető rossz vétel okán. A háztartások egy részében a tévéadás ugyanis szemcsés, élvezhetetlen volt, főképp főműsoridőben. Először az áramszolgáltató nagyfeszültségű vezetékének közelségét gyanították hibaoknak, majd rádióamatőrt, vagy este munkálkodó hegesztőt sejtettek a háttérben. Ám kiderült: a hálózat egyik tápfeszültségén kellett volna kicserélni egy alkatrészt. Ez mostanra megtörtént. A kábeltévés fejlesztések teljes kiépítését május végéig ígéri a szolgáltató. Az árakkal kapcsolatban a Szélmalom egyik igazgatósági tagja az interneten úgy reagált, azokat a költségeik alapján határozták meg Csóron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!