Hírek

2012.05.25. 15:53

Ezer lámpás az éjben, az eltűnt gyerekekért

Székesfehérvár - Az eltűnt gyerekek világnapján országszerte, így a megyeszékhelyen is programokkal hívták fel a figyelmet e társadalmi probléma fontosságára.

Silye Sándor

Világszerte ma, május 25-én tartották az eltűnt gyerekek világnapját. Székesfehérvár csatlakozott az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű programhoz, amelyen azokra a gyerekekre hívták fel a figyelmet, akiket eltűnés miatt keres a rendőrség. Több mint ezer gyereket keresnek most is országszerte - hangzott el az Alba Plaza előtti megnyitón, ahol Cser-Palkovics András polgármester is beszédet mondott:
- Nem tudok elképzelni nagyobb rémálmot annál, mintha valakinek eltűnik a gyereke. Egyszer a Fő utcán kereste például egy édesanya a gyerekét, az anya szemében óriási rémületet láttam. Szerencsére végül meglett a gyerek, így happy enddel végződött a dolog - emlékezett vissza a polgármester, aki kiemelte azt is: egy fehérvári tejes cég érintett a témában, ugyanis az ő tejesdobozaikon is szerepelnek azok a gyerekek, akiket hazavárnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!