Hírek

2012.06.20. 19:11

Eszközök az újszülött babák életminőségének javításához

Székesfehérvár - Uniós forrásból 204 milliós eszközfejlesztésbe kezdhet a megyei kórház. A modern eszközök az intenzív ellátást igénylő kora- és újszülött babák életminőségét javítják.

Kocsis Noémi

A koraszülöttek, beteg újszülöttek jobb ellátása és hatékonyabb gyógyítása érdekében a legmodernebb gyógyító eszközökkel szerelik fel az újszülött és csecsemőosztályt. Az eszközök telepítése a sikeres közbeszerzés után az év végén teljesülhet - derült ki a fejlesztési lehetőségről szerdán, a Fejér Megyei Szent György Kórházban tartott sajtótájékoztatón. A külön e célra gyártatott speciális eszközök között újabb inkubátorok, modernebb légzésfigyelők és monitorok lesznek. Ezzel a kedvezményezett osztály már teljesen megfelelhet a minőségi és mennyiségi elvárásoknak is. Három évvel ezelőtt a csecsemőosztályt is érintő ágyszám-leépítés miatt ugyanis jelenleg vannak az évnek időszakai - a mostani nyár éppen ilyen -, amikor 140 százalékos kihasználtsággal működnek az inkubátorok, így egyes, speciális ellátást igénylő újszülötteket eddig más, úgynevezett PIC-babákra szakosodott intézménybe, például a fővárosba kellett tovább irányítani.
- Cél, hogy ezek az újszülöttek a beszerzett eszközöknek is köszönhetően jobb életminőségi kilátásokkal kerüljenek ki osztályunkról - mondta el Simon Gábor osztályvezető főorvos a tájékoztatón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!