Hírek

2012.06.04. 05:48

Fehérváriak, irány Párizs! Legszebb standok a kertművészeti napokon

Fehérvárcsurgó – Virágba borult a Károlyi-kastély parkja a nyolcadik alkalommal megrendezett kertművészeti napokon. A rendezvényre megszámlálhatatlanul sokan voltak kíváncsiak.

Miskei Anita

Kertjüket építgetők, otthonaikat dísznövényekkel szépítők, a virágot, s a természetet kedvelők is kilátogattak a kertművészeti napokra, melyeknek nyolcadik alkalommal adott otthont a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkja. A látogatók a díszes standok mellett a kastély épületébe is bepillanthattak, s megcsodálhatták a gondozott parkot, mely már pénteken megnyitotta kapuit. Akkor a kiállítók mellett a szakma jeles képviselői, művészettörténészek, tájépítészek, sőt több ország képviselői, nagykövetei is jelen voltak.

A hét végén aztán a látogatók is bevethették magukat a kertépítészet csodáiba, és tanácsokat is kaptak a szakemberektől meglévő növényeik ápolására. Vasárnap pedig a hagyományokhoz ragaszkodva nyolcadszor is átadták a Legszebb stand kitüntető címet, amelynek megteremtője, segítője a Károlyi József Alapítvány és a párizsi Magyar Kulturális Intézet. A legszebbnek a székesfehérvári Bioritmus Kertészet standját kiáltották ki. A kertészet két képviselője egy párizsi úton is részt vehet majd jutalmul – tudtuk meg. Kreativitásáért két további kiállítót, Szántó Jánost és a Zöldfű fonodát díjazták, míg a közönség szavazatai alapján odaítélt díjat Serfőző Jánosné vehette át az idei esztendőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!