Hírek

2012.06.10. 05:21

Nem süllyedt el a Costa Concordia!

Székesfehérvár - Tévednek azok, akik azt hiszik, hogy csak az energiaitalok gyártói szerveznek extrém túlélési versenyeket. Tévednek azok is, akik azt gondolják, hogy az extrém sportágak hazája Amerika. Merthogy itt van kérem a jövőre már huszadik születésnapját ünneplő Robinson tutajverseny, amelyet idén a tizenkilencedik alkalommal szervezett meg a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola.

Fejér Megyei Hírlap

A játékszabályok viszonylag egyszerűek: az iskola melletti csónakázó tavon el kell jutni a szemközti szigetig, aztán visszafordulni, s minél hamarabb célba érni. Mindezt persze saját gyártású, lehetőleg vicces, a vízen a remények szerint fent maradó alkotáson.

 Nos, a nyolc nevező csapat közül némelyiknek már az utóbbi, igencsak alapvető kritériumnak sem sikerült megfelelnie: az Áron névre hallgató egyszemélyes "csapat" pet-palackokból készített csónakja például állandóan levetette a hátáról a már említett Áront, aki derekasan harcolt saját alkotásával, ám eközben többször volt a vízben, mint a tutajon. Áron azért nem nagyon keseredett el ezen a kudarcon, a 30 fokos melegben ő legalább a hűs habokban fürdőzhetett, miközben a szurkolók legfeljebb saját izzadságukban.

A Costa Concordia nevű hajó ezúttal nem süllyedt el, a legénység, pontosabban leányság lelkes női tagjai nagy evezőcsapásokkal küzdöttek az első helyért, ám ez nem jött össze nekik. Mindenesetre már azt is sikerként kell elkönyvelni, hogy ezzel a baljós névvel sikerült a víz felszínén maradniuk.

A versenybe benevezett vízi járművek közül megmunkálásban és profizmusban messze kiemelkedett egy második világháborús tanknak tűnő, fából készült alkotás, amelyen az Amazon Néni felirat díszelgett.  A legénység négy tagja, Major Zsombor, Preil Tamás, Schlett Bálint és Senkár László a hajóhoz illő komolysággal és elszánással lapátolta a csónakázó tó habjait, amelynek meg is lett az eredménye, ők nyerték meg az idei Robinson tutajversenyt. Mint az öldöklőnek egyáltalán nem nevezhető futam után elárulták, közös tervezésben és koprodukcióban készült a nyertes hajó, három napon át fúrtak, faragtak, ragasztottak, no meg festettek.

Jövőre már a huszadik tutajos versenyt rendezik meg a Tóparti gimnázium lelkes diákjai, s lassan már nem is lesz olyan fehérvári, aki legalább egyszer ne lett volna ott szurkolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!