Hírek

2012.10.29. 13:21

Nem megfelelő fertőtlenítő szerek?

Fejér megye – Rossz minőségű fertőtlenítő szerekre figyelmezteti a vállalkozókat az élemiszerbiztonsági hivatal (NÉ- BIH). Ez azért „gáz”, mert a felelősség egy ellenőrzéskor őket terheli.

Fejér Megyei Hírlap

A fertőtlenítő szerek nem megfelelőségét, a gyártó által a címkén jelölt fertőtlenítő hatás elmaradását tapasztalták több készítmény esetében is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nemzeti referencia laboratóriumának szakemberei az élelmiszerláncban felhasználásra kerülő kéz-, és felületfertőtlenítő-, valamint mosogatáshoz használt szerek mikrobiológiai hatékonyságának vizsgálatakor – tudta meg lapunk.

 A NÉBIH arra hívta fel az élelmiszer-vállalkozók figyelmét, hogy a fertőtlenítő szerek kiválasztásakor és felhasználásakor legyenek körültekintőek, az önellenőrző vizsgálatok során pedig gondoljanak a szerek hatékonysági kontrollvizsgálataira is. Az élelmiszereket előállító helyiségek megfelelő higiénés állapota jelentősen befolyásolja az ott tárolt, előkészített, feldolgozott élelmiszerek, ételek minőségét, fogyasztásra való megfelelőségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!