Hírek

2012.10.02. 05:50

Újra világklasszisok jönnek Fehérvárra

Emlékeznek még Fernandez, Szuszics, vagy Rochteau fájdalmas tekintetére, miután a Videoton harmadszor is megverte a nagy PSG-t az UEFA Kupa 1984/85-ös sorozatában?

Bobory Balázs

Esetleg fel tudják idézni a Partizan Belgrád sóstói összeomlását, amikor a sportriporter Szabó József negyedik gólja után azt kiáltotta az égbe, hogy a center szobrot kap Fehérváron? (Még nem áll...) Vagy elöttük van az a pillanat, amikor Disztl László a Zseljeznicsar elleni elődöntőben elindult hátulról, hogy a végén csatárokat megszégyenítő módon góllal fejezze be az akciót?
Igen, futballáz volt akkoriban Székesfehérváron, sőt, az egész országban. Amikor a Manchester United ellen Wittmann Géza bevágta a szabadrúgást, azt mesélték, hogy a Fő utcán is hallani lehetett a dugig telt stadion örömüvöltését.
Elképesztő, de az a csapat nem lett magyarbajnok, azonban elhozta Európa elitcsapatait Sóstóra, sztárok futkároztak a gyepen a kupaszerdák alkalmával és csattanóként a végső győztes is meghajolt a piros-kékek előtt a Bernabeuban, Májer gólja után.
Azóta a Vidi már hazai szinten minden sikert elért, de sokáig kellett várni, hogy ismét tétmérkőzésen bukkanjanak fel sztárok a királyok városában. Az Európa Liga-menetelésnek köszönhetően láttuk már Zokorát, vagy éppen Halil Altintopot testközelből és most a Sporting soraiban itt lesz a villámgyors szélső, Diego Capel,  a kőkemény holland bekk, Khalid Boulahrouz, vagy éppen az argentin Emiliano Insúa, no meg a horváth középpályás, a Bayernből érkezett Danijel Pranjic.
Veretes névsor, igaz?
Nos, a Videoton ilyen nagyágyúk ellen próbálja felvenni a versenyt, immár az EL csoportkörében, egyetlen magyar együttesként megélve az őszt a nemzetközi porondon.
A piros-kékeknél a selejtezők után annyit mondtak: mostantól az Európa Liga-szereplés minden pillanatát élvezni kell.
Fogadjuk meg a tanácsot és próbáljuk ugyanezt tenni, csütörtökön sztárokat láthatunk a stadionban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!