Hírek

2013.01.13. 18:06

Elfenekelt ara, mint frigyjelkép?

Székesfehérvár - A hétvége az esküvői előkészületek lázában telt a városban, két helyen is rendeztek ugyanis hagyományos esküvő kiállítást. A Magyar Királyban jártunk.

Kocsis Noémi

Lecövekelve az egyik tortastand előtt megállapítottuk, az emeletes tortaépítmények tetején egyre viccesebb marcipán csúcsdíszek jelennek meg: momentán egy aráját a térdére fektetve elfenekelő vőlegényen méláztunk hosszasan - csak nehogy a későbbi frigy jellemzőjévé váljon a kis jelenet...

Fotók: Nagy Norbert

Senki sem tagadná ma már, hogy az esküvő - amellett, hogy életünk legszebb emléke és közös sorsunk jelképi erősségű fordulópontja - bizony üzlet. Ha arra gondolunk, mennyibe kerül ma egy esküvő, egy lakodalom, máris borúsan legyintünk, inkább hét-, mint hatszámjegyű összegeket emlegetve. Nem lehet csodálkozni hát, ha az esküvőhöz kapcsolódó szolgáltatások igyekeznek minél szélesebb körben megmutatkozni, hiszen kínálatuk tulajdonképpen portéka egy sok százmilliós bevételű piacon. Nem mellesleg az esküvő kiállítások ma már számos látványossággal is szolgálnak, tulajdonképpen színvonalas bemutatók benyomását keltik. Itt lehet kapcsolatokat találni, szolgáltatókkal egyezkedni, jobb ajánlatokra szert tenni, vagy egyszerűen csak kíváncsiskodni: mi mindent valósíthatnánk meg a saját esküvőnkön?

Hogy mégsem minden a pénzről szól (vagy legalábbis nem mindig), azt a Hotel Magyar Király egyik oldalfali asztalkájánál, Bata Balázs és felesége, Mariann társaságában lehetett megérezni leginkább. A házaspár Mariann csodálatos mézeskalácsait kínálta, a lagzikból távozó vendégek köszöntőajándékául. Először kissé furcsa volt, mit keres a nálunk a hagyományosan karácsonyi ünnepkörhöz köthető finomság, de Balázs eloszlatta kételyeimet:
- Ültetőkártya gyanánt is nagyon helyes egy-egy névre szóló mézeskalács, amit a gyerekek persze rögtön megesznek, de a felnőttek hosszú évekre elteszik emlékbe. Becsomagolva meg is marad addig, nem romlik meg.

A házaspár az asztal mellől egyébként nosztalgikus mosollyal figyelte a mai házasulandók forgatagát, izgatottságát, olykor tanácstalanságát.

- Mikor 23 évvel ezelőtt megesküdtünk, az ötven fős lakodalomban zene sem szólt, viszont nagyon jól elbeszélgettek a vendégek. Hatalmasat változott azóta az esküvők világa - mondja Mariann, aki a 23 évet tekintve nem csak a mézeskalács-készítés, de a tartós, boldog párkapcsolat titkát is tudhatja...

 

A hátsó öltözőben csinos modellek vártak jelenésre, köztük válogatott ruhát egy ismerős arc. Az egyik kereskedelmi televízió szőke időjósa, Pataki Zita most már nem is titkolja, hogy három hete fehérvári férfi asszonya, akivel tipikus első látásra szerelem fűzi össze június óta. A polgári szertartást a "világvége" napján tartották, a nagyszabású mulatozás pedig majd tavasszal, egy hangulatos Mátra-beli panzióban lesz.

Závodszky Noémit, a Vörösmarty Színház népszerű színésznőjét a Sarokház cukrászda standjánál lepleztük le, a tortaremekeket csodálva. Nemrég tudatta ismerőseivel az interneten, hogy szerelme az év végéhez közeledve megkérte a kezét.
- Ó, nagyon is tudatosan jöttem most erre a kiállításra - mosolygott titokzatosan a szép díva.

A sok érdekesség  stílustanácsadó, auraelemző és mások  között járva feltűnt, milyen türelmesen kísérik kedvesüket a leendő férjjelöltek. Hölgyeim, jól választottak...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!