Hírek

2013.01.09. 11:35

Ismét áldozatává vált egy idős hölgy a trükkös tolvajoknak

Gárdony - Ezúttal az E-on munkatársinak adták ki magukat a tolvajok, akik egy 87 éves asszonyt loptak meg kedden.

feol.hu

Gárdonyban, a Balatoni utcában egy 87 éves hölgyhöz csengetett be egy férfi és egy nő január 8-án a kora délutáni órákban. A sértett bizalmát azzal nyerte el a páros, hogy az E-ON munkatársainak adták ki magukat. Így bebocsátást nyertek a lakásba, ahol az idős nénit egy félrevezető ürüggyel rávették arra, hogy mutassa meg, hol tartja a pénzét. Majd elcsalták egy másik helyiségbe, és a félretett összeget eltulajdonították. A Gárdonyi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen - tudtuk meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből.

A rendőrség a fenti bűncselekménnyel kapcsolatban ismételten felhívja - kifejezetten - a szépkorúak figyelmét arra, hogy mindenképpen kételkedjenek, ha bárki készpénzt akar adni, vagy kérni tőlük. Hiszen a szolgáltatók minden esetben csekken kérik az elmaradások befizetését, illetve postán küldik ki a túlfizetéseket. Amennyiben a legkisebb kétségük is felmerül a szolgáltató, vagy a rendőrség munkatársaként bemutatkozó személlyel kapcsolatban, azonnal hívják a 112, vagy 107-es hívószámot és a kiérkező járőrök tisztázni fogják a helyzetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!