Hírek

2013.02.26. 13:56

Fémet akartak lopni a gyerekek, megúszták a büntetést

Akadt dolguk bőven a rendőröknek és a körzeti megbízottaknak hétfőn a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Lopás, baleset...

feol-duol

Sárbogárdi Rendőrkapitányság járőrei és körzeti megbízottai február 25-én lopás miatt összesen kilenc személlyel szemben intézkedtek. Közülük ötöt szabálysértési őrizetbe vettek. A további négy személy – mivel 14 év alatti – életkorúk miatt nem vonható felelősségre.  Ezen kívül egy közlekedési balesethez is riasztották a rendőröket - számolt be kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sárosdi körzeti megbízott a délelőtt folyamán ért tetten két helybéli férfit Sárosd belterületén, amint éppen vegyes fákat szedtek össze, majd akartak ellopni az önkormányzat tulajdonában lévő területről. Az 1 000 forintos lopási kár a tettenérés során megtérült. A fát a helyszínen a KMB-s visszaadta az önkormányzat képviselőjének, majd a két elkövetőt előállította a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol mindkettőjüket szabálysértési őrizetbe vették.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság járőrei a kora délután folyamán négy gyerekkel szemben intézkedtek. A 8 és 12 év közötti két fiút és két lányt Sárkeresztúron, a Dózsa György úton érték tetten, amint az egyik telken vaslemezeket és színes műanyagládákat pakoltak össze, hogy azokat eltulajdonítsák. Erre azonban már nem volt lehetőségük, mivel a rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre érkeztek. A 14 000 forintos lopási kár megtérült. Az ügyben büntetőeljárás indult. A gyerekeket a nyomozók meghallgatásukat követően szüleiknek átadták, majd az esetről értesítették a gyermekjóléti szolgálatot. Az elkövetők életkorukra tekintettel nem büntethetők.

Ugyanezen a napon délután a sárbogárdi járőrök Sárszentmiklóson is tolvajokkal szemben intézkedtek. Bejelentést követően a település Magyar utcájának végén igazoltatták a három sárbogárdi férfit, akik egy lovas kocsin olyan kukoricaszár-bálát szállítottak, ami nem az ő tulajdonuk volt. Azt a közelben lopták el. A 7 000 forintos lopási kár a tettenérés során megtérült. A három elkövetőt a rendőrök előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt megindult velük szemben a szabálysértési eljárás. Ennek során a nyomozók a férfiakat meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Kálozon, a Szent Vendel utcában történt egy kerékpáros közlekedési baleset. Egy 68 éves helybéli férfi volt az, aki kerékpárján közlekedve elvesztette egyensúlyát, megcsúszott, majd a mellette haladó járműszerelvény pótkocsijának ütközött. A mentők a férfit kórházba szállították. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A közlekedési baleset körülményeit a Sárbogárdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!