Hírek

2013.03.11. 17:35

Nívódíj az építőknek Fejérben

Fejér megye – Május 10-ig lehet jelölni a 2013. évi Fejér Megyei Építőipari Nívódíjra – jelentették be hétfőn a díj meghirdetői a Gazdaság Házában.

Klecska Ernő

A 2013. évi Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat a május 31. és június 1. között megrendezendő Építőipari Vállalkozások Szakmai Napja – régi nevén Építők Napja – rendezvénysorozat első napján a Gazdaság Házában adják majd át – mondta el egy mai sajtótájékoztatón Kiss József, az ARÉV Baráti Kör egyesület elnöke, az egykor volt legendás cég legendás vezetője.

Az Építőipari Vállalkozások Szakmai Napját a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál (FMKIK) működő Enterprise Europe Network Közép-dunántúli regionális iroda koordinálásával az FMKIK, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara és az ARÉV Baráti Kör szervezi – jelentették be e szervezetek vezetői, Kámán Béla, Németh László, Kiss József, Radetzky Jenő és  Szepes András.

A jelöléseket a Gazdaság Házában lehet majd leadni – tájékoztatott Sipos Éva, az FMKIK főtitkára.

Kiss József, Radetzky Jenő és Szepes András: bíznak az építőipar mielőbbi feltámadásában (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A rendezvénysorozat első napján a Gazdaság Házában szakmai programokat szerveznek és ott adják át a szakmai zsűri által odaítélt díjakat is. Másnap, azaz szombaton a hagyományos majálisra kerül sor – mondta el Kiss József, aki arra kérte lapunk olvasóit is, hogy minél nagyobb számban jelöljenek a díjra, hogy a bíráló bizottság a legjobbakat választhassa ki.

A 2006-ban alapított Építőipari Nívódíjat tavaly székesfehérváriból Fejér megyeivé alakították. Tavaly a Napsugár Lakópark, a Szent István tér 7. szám alatti lakóház, valamint a móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont és a dunaújvárosi Evangélikus templom részesülhetett az elismerésben.

A díjra a megyén belül épült minden alkotás nevezhető, melyet már 5 éve használatba vettek. Példaértékűen felújított, bővített műemléki létesítmények is pályázhatnak. Javaslatot bárki tehet, legyen az tulajdonos, használó, tervező vagy aki az építményt Nívódíjra érdemesnek tartja.

A kétnapos rendezvény, konferencia és építőipari kiállítás célja, hogy a vállalkozói szféra és a lakosság megismerhesse a korszerű építőipart, a lakásépítés jövőjét, a felújítás-korszerűsítést, illetőleg a megújuló energiaforrások alkalmazását. A kiállítás otthont ad az energiahatékonyságot támogató termékek bemutatásának is. A résztvevő vállalkozások között üzleti együttműködések, tárgyalások jöhetnek létre, valamint sikertörténetek megismerésén keresztül tapasztalatcserét folytathatnak egymással.

A konferencia témája aktuális építőipari kérdésekre épül. Másnap, a szakmai kiállítás helyszínén zajlik majd a hagyományokhoz híven az Országos Szárazépítő Szakmai Verseny. A szervezők Színes műsorkavalkádot kínálnak minden korosztálynak: énekes-zenés műsorokkal, népszerű hazai előadókkal, gyermekprogramokkal és sportrendezvényekkel várják az érdeklődőket június 1-jén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!