Hírek

2013.06.13. 14:40

Drogügy: minden őrizetes hazamehetett (fotókkal)

A székesfehérvári Ítélőszéken csütörtökön kora délután három, a Fejér megyei drogügyben őrizetbe vett fiatalt hallgattak meg.

Kocsis Noémi

Mint ismeretes, az utóbbi napokban legalább öt személyt vett őrizetbe a rendőrség, miután június 9-én és 10-én is elhunyt egy-egy fiatal férfi, az eddigi nyomozási adatok szerint kábítószer-fogyasztás következtében. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint már a piacon külföldről bejutott, ellenőrizetlen keverésű és tartalmú drogféleség egyik hatóanyagát is sikerült felderíteni: a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyületet a 60-as évek óta ismerik a vegyiparban, utcai árusításban jellemzően "Eufória", vagy "Jég" (Ice) a beceneve. A rendőrség felhívta közleményében az aktív szerfogyasztókat, hogy ne használjanak ismeretlen vásárlású kábítószert.

Fotók: Koppán Viktor Dávid

A hatóság a halálesetekkel vélhetőleg összefüggésben öt személyt vett őrizetbe, közülük hármat csütörtökön délután szállítottak a Székesfehérvári Törvényszékre. Meghallgatásuk után a 23 esztendős R. Szilvesztert lakhelyelhagyási tilalommal, a harmincéves N. Gábort házi őrizettel sújtotta a bíró, míg a 26 éves H. Edina esetében a szabadon bocsájtás mellett döntött. Mint azt Jászberényiné Király Teodóra főügyészségi szóvivő elmondta, a másik két őrizetes - a 25 éves K. Patrik és a 23 éves Ny. Milán - esetében nem látták indokoltnak kényszerintézkedés elrendelését, így őket csütörtök délután szabadon is bocsájtotta a rendőrség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!