Hírek

2013.10.30. 16:45

Tettre kész vállalkozó fiatalok hete

Székesfehérvár - Az idei Fiatal Vállalkozók Hetének fókuszában a tettrekész fiatalok állnak majd. A programsorozatot hatodik alkalommal rendezik meg, ezúttal 138 ország csatlakozott.

Miskei Anita

A gazdasági utánpótlás következő generációja november 18-24. között egy héten keresztül tájékozódhat a hazai vállalkozói lét minden aspektusáról. A fiatalok inspirációt meríthetnek saját ötleteikhez, valamint tanácsot kérhetnek tapasztaltabb társaiktól. Országszerte 12 helyszínen várja a tenni vágyó fiatalokat az információs fórum, amit idén is a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége szervez és bonyolít le - mondta el Okolicsányi Marius szervező.

Tizenegy vidéki nagyvárosban - Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Veszprémben és Zalaegerszegen - tartanak különböző vállalkozói napokat. A regionális események programjairól a megyeszékhelyek információs csatornáin keresztül értesülhetnek a látogatók, valamint a főiskolák, egyetemek hirdetményeiben is tájékoztatják a diákokat.

Fiatal, törekvő vállalkozók, sikeres pályakezdők is bemutatkoznak majd, hisz a rendezvény célja, hogy a ma még egyetemi padban ülők is felismerjék a vállalkozóvá válás lehetőségét, az önállóság édes ízét . A fiatalok elé tárják a hazai és a nemzetközi vállalkozási lehetőségeket, miközben a szervezők karrierépítési tanácsadást tartanak. Továbbá a résztvevők neves cégek képviselőivel is találkozhatnak, akikhez személyesen fordulhatnak kérdéseikkel vagy kérhetnek tőlük tanácsot. Minden helyszínen innovatív előadásokkal készülnek, s a közönséget, a fiatalokat is bevonják majd a beszélgetésekbe.

Céljuk, hogy arra is rávilágítsanak, milyen a mai vállalkozói környezet, s melyek a legfontosabb ismeretek, melyek nélkül nem érdemes vállalkozást indítani. A jó ötletek és a kitartó munka nem elég, hisz buktató akad bőven - erre hívják fel a fiatalok figyelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!