Hírek

2014.08.01. 15:40

Önzetlen segítség - Idén is volt sporttábor Lajoskomáromban

Lajoskomárom - Száznál is több magánszemély, vállalkozó önzetlen segítsége kellett ahhoz, hogy a tavaly megálmodott sporttábor idén is felejthetetlen élményeket nyújthasson az iskolás korú gyermekek számára.

Házi Péter

Az egy héten át tartó, most befejeződő sporttábor országosan egyedülállónak mondható, megálmodója, Jakócs Dénes vezetésével húszféle sportágban próbálhatják, próbálhatták ki magukat egy héten át a gyerekek: a focitól a rögbin és az úszáson át az íjászatig olyan sportélményt kínálnak a sokszor szerény anyagi körülmények között élő fiatalok számára, amelyre a szülőknek biztosan nem lenne pénze.

Az első, tavalyi táborban ötven gyermeket mozgattak meg, idén száznál is több fiatalt sikerült rávenniük a jótékony mozgásra. Fotó: Mosberger Zsófia

- Elképesztő mennyiségű segítséget kaptunk, az egyik pékség ingyen adta a kenyeret, péksüteményt, egy másik vállalkozó többszáz tojást adott, egy anyuka 25 zsugorfóliányi ásványvizet hozott, de kaptunk barackot is – mondja Jakócs Dénes, aki kiemeli, az úttörő mozgalom megszűnése óta gyakorlatilag nincs tömegsport bázis vidéken. Annak a száznál is több fiatalnak a többsége, akiket sikerült bevonni a sporttábor meccseibe, rendezvényeibe, a hétköznapokban eddig nem igazán mozgott. Ha csak annyit értek el, hogy ez a jövőben megváltozik, már érdemes volt a tábort megszervezni. A tavalyi tábor visszajelzései egyértelműen jók voltak, pedagógusoktól, szülőktől kaptak igazán elismerő szavakat. Céljuk, hogy az év többi részében is közös mozgásra, biciklitúrára, korcsolyázásra invitálják a gyerekeket. Egy biztos, a tábor túlnőtt önmagán, jövőbeni megszervezéséhez már nem elegendő a lelkes helyi vállalkozók, szülők támogatása: elkélne a megyei, az állami támogatás a megálmodott tervek megvalósításához, a lajosi ifjúsági központ életre hívásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!