Hírek

2014.12.05. 19:23

Rising Star: Szén Alexandra már a legjobbak között van, Orsovai Renáta vasárnap párbajozik

Székesfehérvár- Egy székesfehérvári és egy várpalotai lányért is izgulhatunk az új tehetségkutatóban a nemzetközi sikert arató Rising Star hazai változatában.

Buthy Lilla

A Rising Star a TV2 új tehetségkutató műsora, amiben a zsűri és a nézők élőben, egy ingyenes telefonos applikáció segítségével, a produkció ideje alatt döntenek egy-egy énekes további sorsáról. A versenyzők egy LED-fal előtt énekelnek, ami akkor emelkedik fel, ha a beérkező szavazatok alapján elérnek egy bizonyos százalékot. Így tehát bárki zsűritag lehet, és ez a show minden másodpercében új fordulatokat hozhat. Természetesen szakavatott zsűrije is van a műsornak, Kerényi Miklós Gábor, Pásztor Anna, Feke Pál és Mező Misi személyében.

A 22 éves Orsovai Renáta székesfehérvári lány, életcélja pedig nem más, minthogy rocksztár legyen. A műsorban a Magna Cum Laude slágerével színezte újra a színpadot, a fal pedig, ha az utolsó idegtépő pillanatokban is, de felemelkedett. Vasárnap már a párbaj adásban bizonyíthat, ha ez a próbatétel is sikerül, akkor a legjobbak közé kerülhet. Reni maga a rock and roll, énekel, dobol, szöveget ír, hat éves kora óta zongorázik, és dalt szerez. Folyamatosan fejleszti magát, énektanárhoz jár, sőt még zenekara is van. Hét évesen zenei általánosba járt, Bodajkon pedig jazz éneket tanult. Sok formációban zenélt már, épp a műsor előtt alakult meg egy Katy Perry tribute zenakar, amit most persze szüneteltet. Nagyon szeretne egy olyan zenekart, amiben a saját zenéjét játszhatná, nem pedig feldolgozásokat. Álma egy olyan hatalmas koncert, ahol több ezer ember tombol a zenéjére.

Orsovai Renáta (Fotók: TV2)

Szén Alexandra

– Nekem a zenélés a hobbim. Soha nem sportoltam, nem rajzoltam, nem csináltam semmi mást. Megpróbáltam magam más szakmában és nem ment, csak ez érdekel. A zenélés maximálisan kitölti minden időmet. Na jó, van egy kutyám, vele sokat foglalkozom. Ha továbbjutok az nagyon jó lesz, ha nem, akkor megy tovább az élet, egy plusz élménnyel – mondja Reni, a kérdésre pedig, hogy nem frusztráló-e egy fal előtt énekelni, így válaszol:

– Elképzelem, hogy a szobámban vagyok, ott énekelek. Ez lehúzza a stresszfaktort. Amikor felemelkedett a fal, fantasztikus volt, kiesett minden, úgy kellett visszanéznem a felvételt, hogy mi történt, akkora extázis volt. A párbajra egy nagyon jó blues- rock számot kaptam, amit nagyon szeretek, öröm lesz énekelni. Erős párbajellenfelem van, tényleg fel kell kötni a gatyát – teszi hozzá a maga kedvesen pörgős, hadarós stílusában.

Aki pedig már kétszer is megláthatta mi van a falon túl, hiszen már egy lépcsőfokkal előrébb jár, a legjobb tizenkét versenyző közé jutott 16 éves várpalotai lány, Szén Alexandra. Tehetsége már két ízben is felemelte a LED-falat. Alexandra Tóth Vera dalával állt színpadra, és 74 százalékkal legyőzte párbajellenfelét. A fiatal lány célja pedig, hogy az első hat között lehessen.

– Korábban már többször felléptem, a barátaim is sokszor hallottak már énekelni, ők biztattak, hát jelentkeztem. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer szerepelni fogok egy ilyen műsorban – mondja Alexandra, aki jelenleg a fehérvári Tóparti gimnázium tizedik osztályos tanulója. Három éve kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel, de már óvodás kora óta szerepel, versenyez, így egyáltalán nem lámpalázas. A könnyűzene mellett a jazz áll hozzá a legközelebb. Ha leérettségizik a színművészeti főiskolára szeretne jelentkezni. Bevallása szerint, most a szabadideje nagy részét elveszi az éneklés, de amikor akad egy-két szabad órája, akkor általában edzőterembe jár, vagy a barátaival szervez programokat.

– Sokféle érzést vált ki az emberből az éneklés, a lelki állapotomtól függ, mikor, mit és milyen stílusban énekelek. Abszolút hangulatfüggő. Mindig izgalmas élmény, mikor a Rising Star színpadán állhatok, abban a pillanatban, amikor felemelkedik a fal, teljesen felszabadulok. Elsőre persze fura, hogy előttünk van. Kicsit félelmetes, hogy nem látom az embereket, akiknek énekelek, már megszoktam, hogy van közönségem. De aztán a dal magával viszi az embert, és abban a pillanatban nem foglalkozunk ezzel a dologgal – meséli a fiatal feltörekvő csillag.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!