Hírek

2015.02.23. 21:02

Belső vizsgálat lesz?

Székesfehérvár – A szombat hajnali rendőri intézkedés közben a „Hosszú” becenéven ismert T. Tibor kiugrott a 7. emeleti lakás ablakán. Vizsgálják-e az eset körülményeit a rendőrök? – tettük fel a kérdést.

Zsigó Ferenc

Rendőrszakmai berkekben is beszédtéma volt a szombat hajnali fehérvári eset. A médiában nyilatkozók közül többen is megkérdőjelezték a budapesti rendőrök intézkedésének szakmaiságát. Hogy mi történt pontosan szombat hajnalban a 47 éves T. Tibor által hosszú ideje bérelt hetedik emeleti Sziget utcai lakásban, azt bizonyára csak egy alapos vizsgálat fogja kideríteni.

Tény, hogy a hajnali órákban az utcán fogták el a férfit, akit drogügyben gyanúsítottak meg a zsaruk, és már régóta figyelték. Az utcán hátrabilincselték a kezét, így vitték a lakására, ahol házkutatást tartottak. Úgy tudjuk, a jegyzőkönyv aláíratása miatt vették le, majd elől zárták a bilincset, a férfi ezt követően ugrott ki az ablakon. Vajon volt-e annyi rendőr a lakásban, hogy a házkutatás, jegyzőkönyvezés mellett a „vigyázásra" is jusson ember?

Az ügyészségi nyomozó hivatal olyankor vizsgálódik, ha felmerül a gyanú, hogy a rendőr intézkedés közben bűncselekményt követ el. Ha vét a szakma szabályai ellen, s a kényszerintézkedés ellenére ezért szökik meg vagy lesz öngyilkos valaki, azt belső vizsgálat során derítik ki. Hétfőn annyit tudtunk meg, hogy a nyomozó ügyészségnél nem indult vizsgálat, az ORFK sajtóosztályán pedig mára ígértek választ arra a kérdésünkre, lesz-e is ha igen, meddig tart egy belső rendőrségi vizsgálat, ami az intézkedés szakmaiságát hivatott vizsgálni.

– Miután a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) állományának tagjai intézkedtek Fehérváron, a BRFK illetékesei válaszolnak majd a kérdésekre – tájékoztatott Csiszér-Kovács Viktória alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki tegnap nem érte el az illetékeseket, de ígérte: kedden segít abban, hogy minden kérdésünkre választ kapjunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!