Hírek

2015.04.20. 12:21

Tűzoltógyakorlat a megyei könyvtárban

Dobozolt könyvek gyulladtak ki a megyei könyvtár alagsorában és két dolgozó a pincében rekedt - ennek a feltételezésnek az alapján szervezett ellenőrző gyakorlatot a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság április 20-án, hétfőn délelőtt.

A megyeszékhely tűzoltói az épület alagsorának szűk folyosóin közlekedve, a pincét átkutatva bukkantak rá a sérült emberekre.

A gyakorlat feltételezése alapján a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár tárolásra használt pincéjében elektromos zárlat miatt tűz keletkezett, és kartondobozolt könyvek gyulladtak ki. A dolgozók két ember kivételével kimenekültek az épületből, és a könyvtár áramtalanítását is elvégezték. A tűz a földszinti és emeleti helyiségekre nem terjedt át.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó hadnagy

A székesfehérvári hivatásos tűzoltóknak teljes védőfelszerelésben mindent úgy kellett csinálniuk, mintha valós tűzeset történt volna. Egy részük a tűzoltási feladatokat végezte, a tömlők kigurításával és összekapcsolásával szerelték a sugarakat az égő pincébe. Gondoskodtak a gépjárműfecskendők oltóvízellátásáról is, amelyet a közelben lévő tűzcsapok használatával biztosítottak. Mindeközben a többiek az alagsori tároló helyiségeket kutatták át az eltűnt dolgozók után, és kimentették a két sérültet.  A pincében a feltételezett füst miatt légzőkészülék használatával avatkoztak be a tűzoltók.

A gyakorlat végrehajtását Benke Dávid Dénes tűzoltó őrnagy, parancsnok eredményesnek értékelte és elfogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!