Hírek

2016.03.25. 08:55

Le vannak sújtva a tordasiak - de nem adják fel!

Tordas – Asztalközépig ér a hamu és a sár a leégett tordasi csárdában. A falakat ugyan sikerült megmenteni, de az itt dolgozók le vannak sújtva. Elérkezett számukra az ítéletnap, írják, ahogy azt is: nem adják fel!

S. Töttő Rita

Csütörtökön délelőtt égett le a tordasi csárda nádfedeles teteje, a kiérkező tűzoltók órákig dolgoztak a lángok megfékezésén, de nem sikerült megmenteniük a tetőszerkezetet. Az épületet azonban igen, a valaha fehér falak állnak, megtelve a csütörtöki tragikus eset maradványaival. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak alapesetben 35 napja van arra, hogy lefolytassa a tűzvizsgálati eljárást – árulta el a feol.hu-nak Farkas-Bozsik Gábor sajtóreferens, ez idő alatt törekszenek arra, hogy kiderüljön, mi történhetett.



A tűz keletkezéséről valószínűleg még a csárda dolgozói sem tudnak sokat, ugyanis a közösségi oldalon azt írták: „Egyelőre nem tudunk a tűz kialakulásáról semmi konkrétat”. Az itt dolgozók le vannak sújtva a történtek miatt, derül ki posztjukból: „Szörnyű számunkra a látvány, hiszen pár nappal ezelőtt még odabent ültünk, kávét, capucchinot, teát kortyolgatva egy megbeszélésen, ma reggel pedig a megfeketedett tetőgerendák látványa fogad minket, amik mint kormos gyufaszálak merednek az ég felé. Összeszorul a szívünk és a gyomrunk!” A csütörtöki napot, mint „ítéletnapot” említik, de azt üzenik, nem adják fel: „nem fogunk egy csendes sarokban sírni. Felállunk és megyünk tovább! Mert ami nem öl meg az megerősít!” A kárfelmérés hamarosan megkezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!