Hírek

2017.03.02. 15:05

Feloszlatta magát a vértesacsai testület

Vértesacsa - Négy testületi tag szavazatával február 28-án, kedden feloszlatta magát a helyi képviselő-testület, ezért időközi választást kell kiírni, amire a nyár elején sor kerülhet.

Tihanyi Tamás

A vértesacsai önkormányzat képviselő-testületének tagjai - Einvachter Szabolcs, Berényi László, Ujvári Pál, Vuity Antal Béla képviselők - a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján írásbeli indítványukkal kezdeményezték a képviselő-testület feloszlatását, amit meg is szavaztak. A testület három tagja, Kovács Zoltán polgármester, Schilling János alpolgármester és Radványi János képviselő nemmel voksolt. A jegyzőkönyv tanúsága szerint a feloszlatás indokaként azt jelölték meg, hogy a települési önkormányzat a kiírt pályázatokat nem megfelelően használta ki, illetve a polgármester településfejlesztés irányába mutató tevékenysége nem egyezik meg a képviselők fejlesztési terveivel.

Kovács Zoltán polgármester szerint minden fontos pályázaton indultak
Fotó: FMH-archív

Kovács Zoltán polgármester mindezt nem tartja megalapozottnak, a véleménye az, hogy Vértesacsa minden tudomására jutott, és fejlesztési céljainak, anyagi forrásainak megfelelő pályázaton indult, több nyertes, és olyan pályázatuk is van, amelyekkel kapcsolatban még nem született döntés. Kovács Zoltán szerint soha nem fordult elő a testületi munka során, hogy valamely fejlesztési elképzelést ne fogadtak volna el képviselőtársai, vagy esetleg módosító indítvánnyal éltek volna a fejlesztési célokat illetően. A hivatkozott állítás véleménye szerint akkor lenne megalapozott, ha az indítványt beterjesztő képviselők olyan konkrét terveket, fejlesztési célokat fogalmaztak volna meg korábban, amelyeket nem támogatott, de ilyen tervekkel senki nem kereste meg.

Az időközi választás kiírásáról, annak időpontjáról a helyi választási bizottságnak kell döntenie, a költség a települést terheli: ez várhatóan egy, másfél millió forint lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!