Hírek

2017.03.28. 13:11

"Felpumpált" húslevet árultak tőkehúsként

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Törvényszéken megkezdődött annak a nyolc vádlottnak a büntetőpere, akiket azzal vádolnak, hogy jogtalan haszonszerzés végett, húsmanipulációval, egyébként emberi fogyasztásra alkalmatlan állati eredetű hústermékeket teljes értékű termékként hoznak forgalomba.

Kocsis Noémi

Az I. rendű vádlott és hét társa a külföldről olcsón beszerzett, beszállított fagyasztott húsárut kiolvasztották, majd azt a kiolvadt húslével telepumpálták és újrafagyasztották azzal a céllal, hogy az eredetihez hasonló címkével értékesítsék. A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal munkatársai azonban még a forgalomba hozatal előtt Ercsiben lefoglalták a forgalmazás céljából becsomagolt és hűtőházban tárolt termékeket.

A per első tárgyalásán magukat a rossz minőségű termék forgalomba hozatalának bűntettével vádolt személyeket hallgatták meg. Legközelebb nyáron tanúkihallgatásokkal folytatódhat az eljárás, mondta el a FMH érdeklődésére Varga Noémi, a Törvényszék sajtószóvivője. Az ügyben legkorábban 2018-ban születhet elsőfokú ítélet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!