Hírek

2017.03.13. 11:33

Változatlanul ellenzik a kőbánya megnyitását

Módosította a guttamási köbánya újbóli megnyitását célzó kérelmét a vállalkozó. A módosítás két dolgot is érint: a kitermelendő mennyiséget és a szállítási útvonalat.

B. Kiss László

A korábbi évi 50 ezer tonnáról évi 10 ezerre csökkentette kérelmében a kitermelendő kő mennyiséget a vállalkozó, a tervezett szállítási útvonalak pedig eme új verzió értelmében már  nem érintenék Kincsebányát és Iszkaszentgyörgyöt  - tudtuk meg Marics Józseftől, bakonykúti polgármesterétől. Így a kőszállító autók az  Isztimérhez tartozó Guttamási, majd Fehérvárcsurgó érintésével érnék el a 81-es utat.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az érintett öt település az első pillanattól kezdve elutasította a bánya újbóli megnyitásának tervét.  A mostani már egy megismételt eljárás, a kiermelés megkezdéséhez a zöldhatóság engedélyére, "ámen"-jére lenne szükség.

Marics József elmondta:  az öt település változatlan "egységfrontot" képez, és valamennyien  változatlanul ellenzik a bánya megnyitását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!