Hírek

2017.08.29. 13:32

Kiállítás Fellegi Imréről, a bodajki helytörténészről

A város legendás helytörténészről, Fellegi Imréről rendezett kiállítás nyílt a könyvtárban.

B. Kiss László

A Bodajki Városi Könyvtárban a múlt héten nyílt meg a bodajki helytörténeti  gyűjtemény megalapítójáról, Fellegi Imréről szóló kiállítás, amelyet születésének 90. évfordulója alkalmából rendeztek.

A tárlatot a helytörténész Salgói János nyitotta meg, majd a Fejér Megyei Honismeret egyesületi titkára, Nagy Éva idézte fel Fellegi Imre tevékenységét.

Wurczinger Lóránt polgármester meghatódva beszélt Imre bácsival ápolt szoros kapcsolatáról, és a vele átélt múltbéli élményeiről.

A megnyitó résztvevői érdeklődéssel lapozgatták a Fellegi Imre által összeállított albumokat Fotó: önkormányzat

A beszédek sorát Imre bácsi fia, Fellegi Imre zárta, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek, hogy ez a kiállítás létrejöhetett, hiszen ezáltal mások is megismerhetik édesapja munkásságát.

A kiállítási anyaga Fellegi Imre közel negyven évnyi lelkes és kitartó kutatómunkájának eredményeit tárja a közönség elé.

A helytörténeti albumokban a település lakosaitól összegyűjtött írott és fényképes dokumentumok, visszaemlékezések, néprajzi pályázati munkák kerültek feldolgozásra.

A kiállítás augusztus 30-ig várja a látogatókat, a városi könyvtár nyitvatartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!