Hírek

2014.07.05. 14:49

Rock and roll és Impala a tóparton

Agárd - Tekintélyes méretű, nyitott Cadillac Eldorado mellett elsétálva jutok a tópartra, ahol a strandolókat és a közönséget éppen egy zenekar szórakoztatja.

Szabó Zoltán

A helyszín Agárd, a Park Camping, ahol ezen a hétvégén rendezték-rendezik a Lakeside Rock & Roll Week-endet és a vízparti amerikai autós hétvégét. A színpadon a zenekar éppen egy békás nótát ad elő, és megpróbálja „megbrekegtetni" a hallgatóságot, a refrén pedig az, hogy: Gyere, bújj a víz alá, ha szeretsz. Ez persze csak játék, móka, az igazi koncertek délután és este szólnak. Sok fellépőt hívtak a négy napra.

A megszokott márkák mellett feltűnik számos méretes tengerentúli darab: például '79-es Chevy Monte Carlo, Chevrolet Babylon és a nevezetes Impala, Pontiac Formula. Valamint a Ford Gran Torino, olyan, mint amilyet Clint Eastwood is használ híres filmjében. Bepöfög egy aranyos, telepingált, fiatalokkal teli nyitott Trabant is, összetalálkozik a helyes Bogár kabrióval, de ezúttal nem ők a főszereplők.

Szóval, zene és autók a tónál. Mióta is?

– Huszonegy éve rendezzük meg a fesztivált. Kicsiben indult, aztán évről évre picivel nagyobb lett – idézi fel Mihalik Attila szervező. – Hatodik éve, hogy az amerikai autósokat is bevonjuk, szervezett formában. A zenei kínálat meglehetősen szűk határokon belül mozog: az ötvenes évek rock and rollja és a rockabilly a meghatározó. Zúzós rockzene vagy épp lakodalmas rock itt nem fordul elő.

Aki kíváncsi rá, a fesztivál még vasárnap is tart... Hanem annak a V8-as Gran Torinónak mennyei hangja van!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!