Kosárlabda

2013.11.27. 21:05

Szimpatikus vesztes

Az egyenlítésért támadott a hajrában az Alba Fehérvár kosárlabda-csapata, azonban nem született meg a második siker az Európa Kupában, a Paok Szaloniki négy ponttal nyert.

Bobory Balázs

PAOK Szaloniki - Alba Fehérvár 68-64 (17-16, 23-13, 12-16, 16-19)

Szaloniki, Paok Sports Arena, 985 néző. Vezette: Mogulkoc (török), Jasmina (szerb), Milojevic (macedón).

PAOK: Cooper 9/3, PAYNE 10, Karalampidisz 4, CAIRELISZ 11/3, BOGRIS 14. Csere: Coklasz 6/6, Vucicevic -, Dedas 3/3, Margaritisz 9/3, Kallesz -, Kaszelakisz -, Koniarisz -.

Fehérvár: HOBBS 16/12, Tóth P. 2, Moore 10, TÓTH N. 10, Somogyi 4. Csere: Kemp 8, Szanati 2, Oláh -, Juhos 3, SUPOLA 7/6, Blaskovits 2.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 4-2. 6. perc: 8-10. 8. perc: 15-14. 14.perc: 27-18. 17. perc: 32-22. 22. perc: 44-35. 26. perc: 46-40. 34. perc: 54-47. 37. perc: 60-55.

Amikor néhány hete, Veszprémben egylabdás mérkőzésen nyert az Alba ellen a Szaloniki, azt gondoltuk, a visszavágón, a görög pokolban nem tud ilyen közel lenni a székesfehérvári csapat ellenfeléhez.

Több szempontból is nagyot tévedtünk...

Egyrészt a görög pokolban most éppencsak pislákolt a tűz, ezer néző sem gyűlt össze a hatalmas sportcsarnok lelátóin. És persze arról is csak álmodoztunk, hogy a vendégcsapatnak lesz esélye a végjátékban akár a győzelemre is... Volt, de nem sikerült élni vele.

Az első negyedben valamivel a Paok kezdett jobban, de nem engedte ellépni ellenfelét az Alba, elsősorban Ramon Moore és Tóth Norbert dupláinak köszönhetően. Egy ponttal vezetett tíz perc után a PAOK, jónak tűnt tehát a fehérvári kezdés.

Juhosék több lepattanót szedtek a görögöknél (30-34)  Fotó: Koppán Viktor

Egyetlen negyed akadt a mérkőzésen, amikor a PAOK döntő fölényt harcolt ki ellenfelével szemben a második. Margaritis és Bogris vezérletével két 7-0-ás rohamot is bemutatott a görög élcsapat és máris tíz fölé kúszott az előnye. Ekkor még nem mentek be a távoli dobások az Albánál, de a szünetben volt idő átbeszélni az addigi gondokat.

A második félidőt megnyerte az Alba, de ez sem volt elég a diadalhoz. A harmadik negyed elején Supola triplái jöttek jókor, Somogyi pedig talán a télnek is örült, hiszen sapkákat osztogatott. Braydon Hobbs talán a legjobb fehérvári meccsét játszotta, sült a keze a triplavonalon kívülről is, mellette hatalmas gólpasszokat osztogatott. A védekezés is rendben volt, hol a letámadással, hol a zónával sikerült megzavarni a PAOK-ot. Az utolsó percben már csak három ponttal vezettek a hazaiak, 15 másodperccel a zárás előtt Hobbs labdát lopott, de triplája lejött a gyűrűről. A rutinos Szaloniki innen már nem engedte ki a mérkőzést a kezéből, de nagyon vékony jégen táncolt, a magyar csapat majdnem legyőzte saját otthonában.

Minden dicséretet megérdemel az Alba, talán a nemzetközi rutin megszerzése segít abban is, hogy sikerüljön végre levetkőzni a szimpatikus vesztes szerepét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!