Külföld

2011.02.11. 07:24

Kínai külügyminiszter: Egyiptomnak kell megoldania belügyét

FMH - Kína szerint Egyiptom kellő bölcsességgel és képességgel rendelkezik ahhoz, hogy úrrá legyen a nehézségeken, biztosítsa a nemzet stabilitását és fejlődését - vélte Jang Csie-cse (Yang Jiechi) kínai külügyminiszter.

MTI

A politikus, útban afrikai körútjának első állomása felé, csütörtökön Abu Dzabiból hívta fel telefonon egyiptomi kollégáját.
Hangoztatta, hogy Kína szoros figyelemmel kíséri az egyiptomi helyzetet. Hozzátette, Egyiptomot a Közel-Kelet befolyásos, a térségi stabilitás szempontjából fontos országának tartja.
Egyiptom belügyét az egyiptomiaknak kell megoldaniuk külső beavatkozástól mentesen - hangsúlyozta a kínai diplomácia vezetője.
Gheit tájékoztatta Jangot az országában kialakult helyzetről, megerősítve, hogy Egyiptom intézkedéseket hoz a társadalmi stabilitás megőrzése és a normális helyzet visszaállítása érdekében.
A kínai külügyminiszter szerdán érkezett az Egyesült Arab Emirátusokba, ahonnan csütörtökön továbbutazott öt afrikai országot érintő körútjának első állomására, Zimbabwébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!