Külföld

2011.05.04. 04:45

Észak-Koreában kétszázezer politikai fogoly van az AI szerint

Észak-Koreában csaknem kétszázezer politikai elítéltet tartanak fogva hatalmas fogolytáborokban, amely lakóit szinte már rabszolgasorban tartják, és gyakran megkínozzák - közölte az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet.

MTI

 Az AI kedden nyilvánosságra hozott jelentésében műholdas felvételeket mutatott be hat ilyen fogolytáborról. A felvételekből látszik, hogy 2001 óta jelentősen nőtt ezeknek a táboroknak a kiterjedése. A szervezet számos olyan emberrel felvette a kapcsolatot, akik ilyen helyeken raboskodtak vagy voltak börtönfoglárok. A Jodok nevű fogolytábor egyik foglya azt mondta, hogy a létesítmény lakóinak csaknem 40 százaléka halt meg alultápláltság következtében két év leforgása alatt, 1999 és 2001 között. Az AI-nak számos olyan esetről számoltak be, amikor a foglyok patkányokat vagy az állatok ürülékéből kiszedett magokat ettek, hogy ne haljanak éhen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!