Külföld

2012.03.07. 20:19

Gránát robbant egy üzemben

Egy ember meghalt, hárman kisebb sérülést szenvedtek, amikor egy gránát felrobbant szerdán a nyitranováki Katonai Karbantartó Vállalatnál (VOP) - közölte a Trencséni kerületi rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI

A VOP dolgozói leltározás közben szenvedtek balesetet a katonai területen. A katonai üzemi terület átvizsgálására tűzszerészeket vezényeltek ki - mondta Elena Antalová szóvivő. Két sérültet kórházba szállítottak, állapotuk stabil. Még a helyszínen ellátták a harmadik sérültet, aki az áldozatok közül az egyetlen hivatásos katona.

A baleset délután egy óra körül következett be - mondta Ivan Rudolf, a védelmi minisztérium szóvivője. A robbanás oka egyelőre ismeretlen.

A rendkívüli leltárt az üzem dolgozói még tavaly december elsején kezdték meg.

Nyitranovákba utazik a lőszerrobbanás kapcsán Iveta Radicová miniszterelnök és Peter Vojtek, a szlovák hadsereg vezérkari főnöke is.

Csaknem pontosan öt évvel ezelőtt - 2007. március 2-án - ugyanitt nyolc ember meghalt, húszan pedig megsérültek, amikor egy ismeretlen eredetű robbanás lesöpörte a föld színéről a hagyományos katonai lőszer hatástalanítására és megsemmisítésére szakosodott katonai objektum területén álló csarnokot. A robbanás ereje akkor olyan nagy volt, amilyenre Szlovákiában még nem volt példa, a detonáció helyén óriási kráter keletkezett. A környék falvaiban tizenkét kilométeres körzetben betörtek az ablakok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!