Kultúra

2010.02.04. 18:38

Jelentkezz az országos gyermekszínjátszó találkozóra!

Még két hétig várják a jelentkezéseket a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra, amelyet idén 19. alkalommal rendez meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság.

MTI

A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül. A jelentkezési határidő február 20. - olvasható a felhívásban, amelyet Makofka Tünde, az esemény budapesti helyszíneként szolgáló Marczibányi Téri Művelődési Központ sajtóreferense juttatott el az MTI-hez csütörtökön.
A találkozóra egy csoport egy előadással nevezhet. A műsoridő maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Az induló csoportok tagjainak ötöde lehet idősebb 14-15 évesnél.
A szervezőknek annyi kikötésük van, hogy az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. A csoportok a működési helyük szerinti megyei vagy fővárosi találkozón indulnak majd.
A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutató sorozatának zárultával - a felkért szakemberek javaslatai alapján - meghívást kaphatnak az országos gálaműsorra. A találkozó rendezvénysorozatának záró programját Budapesten rendezik meg június 4-5-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!