Kultúra

2013.06.10. 16:43

Újabb arany és gálaszereplés a Mákvirágok bábcsoporttól

A Mákvirágok bábcsoport az Egerben megrendezett Gyermekbábosok XX. Országos Fesztiválján újabb arany minősítést szerzett.

feol.hu

A sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola Mákvirágok színjátszó és bábcsoportja több mint tíz éve működik meg- megújuló tagokkal. A gyerekek számos országos elismerésben részesültek már előadásaikért, amelyek mellé a június 7-8-án Egerben megrendezett Gyermekbábosok XX. Országos Fesztiválján újabb arany minősítést szereztek Az árgyélusát! című előadásukkal. Több mint féléves - a Nemzeti Tehetségprogram keretében támogatott - próbafolyamat eredménye a produkció, amely a csoporttól megszokott módon népmese-feldolgozás. A bábjáték a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című mese alapján készült, és - a darab szövegét idézve - "minden megvan benne, aminek egy valamirevaló színi előadásban lennie kell: vagyon elleni bűncselekmény, szerelmi szál, családon belüli erőszak, ármány és szerelem, kaland és fordulat, kezdet és végkifejlet!".

Fotó: a bábcsoport

A természetes anyagokból készült díszletelemek között stilizált, hátulról mozgatott bábokkal elevenedik meg Tündér Ilona és Árgyélus története. A neves bábos szakemberekből álló zsűri értékelése során külön kiemelte a színpadkép harmóniáját, valamint a gyerekek együttműködő, fesztelen játékát.

Ugyanezen a hétvégén Debrecenben rendezték meg a XXII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál országos gáláját, amelyre szintén meghívást kapott az együttes. A gálán részt vevő csoportok már nem versengenek egymással,  a megyei és regionális fordulók után az ország legjobb gyermekszínjátszói kapnak lehetőséget arra, hogy találkozzanak egymással, megismerjék a többiek valamely tekintetben példaértékű előadását. A Mákvirágok színjátszói számára igazi ünnep volt a Csokonai Színház patinás épületében fellépni, s élvezetes előadásukkal sikert aratni az értő gyermek- és felnőtt közönség körében - tájékoztatta az FMH-t Bozai Éva, a csoport vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!