Megemlékezést tartanak csütörtökön a 17-es honvéd gyalogezred katonáiról

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17. Honvéd Gyalogezred tiszteletére Székesfehérvár idén is az ezred napján, július 18-án szervez megemlékezést a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra kerül sor.

Gombor Lili

Július 18-a az első világháborúban harcolt Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred emléknapja, melynek tiszteletére a város minden évben megemlékezést tart a Zichy ligeti emlékmű előtt. 

Csütörtökön 18 órakor kezdődik a tiszteletadás, amelyet a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja és a Krajczáros Alapítvány a partnerszervezetekkel közösen szervez. A hős magyar katonákra emlékező ünnepi beszédet követően néma koszorúzásra kerül sor, majd a honvéd nyugállományúak klubjának Nőszirom vegyeskara korabeli katonanótákat énekel. Az ünnepi műsort A magyar takarodó zárja – áll az ÖKK közleményében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában