Lóerő

2011.01.14. 03:26

Papír a szélvédőn - újabb trükk a lopáshoz

Székesfehérvár - Szinte iparággá nőtte ki magát a trükkös csalás, lopás, amelynek során legtöbbször idős embereket fosztanak meg értékeiktől az elkövetők. Új ötletek születtek.

Kovalcsik Katalin

A világháló arra is kiválóan alkalmas, hogy ismerőseinket még időben figyelmeztessük az új és még újabb trükkös becsapásokra. A legfrissebb változat szerint az ügyeskedők kifigyelik, mikor indul el az autós a parkolóból. Odacsempésznek a hátsó szélvédőre egy cédulát, amit vélhetően csak akkor vesz észre a gépkocsivezető, amikor jár a motor, és épp indulásra kész. A trükkös arra számít - és ez valószínűleg be is szokott jönni -, hogy a vezető nem állítja le a motort addig, amíg kilép a kocsiból, és leveszi a papírt a hátsó ablakról. A baj itt kezdődik. Előfordult már, hogy ellopták az autót szinte a tulaj kezei közül. A nyitott ajtón beugrott valaki, gázt adott. Ez a levél jutott el néhány szörfözőhöz, de van ennél cifrább történet is, amiről a Hírlap vasárnap megjelenő számában bővebben olvashatnak. Az átverések természetesen nem korlátozódnak a négykerekű járművekre, a trükkösök szeretik becserkészni az idős, egyedül élő embereket. Vittek már el ily módon milliós összeget, hivatkoztak balesetre, kórházi kezelésre, adtak át valutával teli táskát, ami a becsapott legnagyobb sajnálatára természetesen üres volt, legfeljebb összegyűrt újságlapok voltak benne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!