December 1.

2020.12.01. 07:02

Tíz éve ilyenkor esett le az első hó – Fejér évfordulós emlékei

Nézzük, hogy mi történt az elmúlt évtizedekben december 1-jén Fejér megyében.

FMH

Tordasi segítők

Pontosan 50 évvel ezelőtt ezen a napon írtak kollégáink arról, hogy az illetékesek befejezték az őszi mélyszántást a Tordasgyúrói Egyetértés TSz-ben, s a szövetkezet hajdani négy erőgépe a székesfehérvári Vörösmarty Termelőszövetkezet földtábláira indult tovább folytatni a munkát. Erről bővebben ITT.

Ezer oldalon keresztül

Az 1990-es év decemberének első napja Szabad György szokásos pénteki parlamenti sajtótájékoztatójától volt hangos. Lapunk akkor azt írta, hogy az országgyűlés akkori elnöke sajtótájékoztatójában mondottak szerint házbizottsági konszenzus alakult ki arról, hogy megpróbálnak mindent megtenni a költségvetés 1990. évi elfogadtatása érdekében. A vezető azt is hangoztatta, hogy az ellenzéki pártok is egyetértettek a költségvetés feszített tempójú tárgyalásával és elfogadtatásával, így a több mint ezeroldalas törvényjavaslatot egy nappal korábban, november 30-án, pénteken postázták is a képviselők felé. Erről bővebben ITT.

Növelték a gépjárműadót

Az ezredforduló évének decemberében az első hírek között volt, hogy a hajdani sárbogárdi képviselő-testület a helyi iparűzési adó és a gépjárműadó rendeletmódosításáról döntött. A Fejér Megyei Hírlap 3. oldalán írt sorok szerint a gépjárműadó emelésének szükségességével a képviselők egyhangúan egyetértettek, így megszavazták azt, mégpedig oly mértékben, hogy a személygépkocsik esetében megkezdett száz kilónként 750, tehergépkocsiknál pedig 850 forintot kellett fizetni. Erről bővebben ITT.

Pénz a gázközműért

A fenti címmel olvashattunk – szintén húsz évvel ezelőtt – arról, miszerint Gógl Árpád miniszter aláírta előző nap azt a megállapodást, amely alapján Kápolnásnyék települése 83 millió forintot kap a gázközművek után. Erről bővebben ITT.

Az első hó, csúszkálások

Tíz éve a tél első napján leesett a hó, mellé ónos esővel, mely baleseteket okozott az M7-es autópályán is – szerencsére tragédia nélkül. Erről bővebben ITT.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!